U trendu

Odmah ćete biti srećniji! Ovo je 7 zdravih i ukusnih namirnica koje podižu raspoloženje

Svi znamo da se slatkiši čine kao brzi put do sreće, ali da li ste znali da postoji hrana koja može isto tako uticati na vaše raspoloženje, a pri tome je i zdrava?

Evo sedam takvih  namirnica koje će vam momentalno popraviti dan:

1. Losos – Osim što štiti vaše srce, pun je omega-3 masnih kiselina koje dokazano pomažu u borbi protiv depresije. Zato nemojte zaboraviti uvrstiti lososa u svoju ishranu barem jednom do dva puta nedeljno.

2. Zeleno povrće – Spanać i avokado su bogati folnom kiselinom, koja igra važnu ulogu u proizvodnji hormona sreće – serotonina. Pa, neka zeleno povrće bude redovan deo vašeg obroka!

3. Banane – Već dugo poznate kao hrana koja poboljšava raspoloženje, banane sadrže serotonin koji brzo deluje na vaše emotivno stanje. Takođe su izuzetno zdrave i pune energije.

4. Borovnice – Ove male voćkice su prepune antioksidanasa koji štite organizam od upala, a istraživanja su pokazala da mogu poboljšati raspoloženje.

5. Jogurt i kefir – Probiotici u jogurtu i kefiru imaju pozitivan efekat na crevnu floru, a studije su pokazale da mogu ublažiti depresivna stanja.

6. Kinoa – Integralni proizvodi poput kinoje su bogati vlaknima i vitaminima B koji podstiču proizvodnju serotonina.

7. Tamna čokolada – Da, čokolada može biti i zdrava! Tamna čokolada sadrži feniletilamin koji pomaže u stvaranju hormona sreće, serotonin, i takođe je bogata flavonoidima koji poboljšavaju raspoloženje.

Zato, umesto da se oslanjate samo na slatkiše, obradujte svoje telo i dušu ovim zdravim i namirnicama!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.