Odmah popijete jogurt u ovo vreme i salo sa stomaka će se magično istopiti

Ako pijete jogurt salo sa stomaka će se magično istopiti.

Jogurt može biti odličan dodatak vašoj ishrani ako želite da smršate, ali nije preporučljiv za osobe koje pate od kiselosti želuca ili gastrointestinalnih poremećaja.

Najbolje vreme za jogurt je tokom doručka, na prazan stomak. Ujutro probiotici iz jogurta lakše stižu do debelog creva, gde pružaju najviše koristi. Jogurt je bogat izvor proteina, kalcijuma, vitamina B i fosfora. Pomaže u smanjenju upala, poboljšava varenje i smanjuje rizik od gojaznosti i gastrointestinalnih bolesti poput Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Međutim, jogurt može izazvati probleme kod osoba sklonih stvaranju kiseline ili onih sa drugim gastrointestinalnim poremećajima. Na prazan stomak, fermentisani mlečni proizvodi mogu proizvesti hlorovodoničnu kiselinu koja ubija korisne bakterije i izaziva kiselost.

Izbegavanje jogurta pre obroka je važno jer visoka nivo želudačne kiseline kada smo gladni može smanjiti zdravstvene prednosti jogurta. Takođe, proteini u jogurtu mogu brzo izazvati osećaj sitosti, što može pokvariti glavni obrok.

Jogurt posle obroka: Poželjno je konzumirati jogurt kao desert sat ili dva nakon obroka. Tada je sadržaj kiseline u želucu dovoljno nizak, što omogućava razvoj mlečne kiseline. Međutim, konzumiranje jogurta odmah nakon obroka nije preporučljivo zbog visokog sadržaja kalorija.

Jogurt kao užina: Jogurt je odličan izbor za užinu jer je dobar za kontrolu težine i raspoloženje. Njegov efekat je uporediv sa čokoladom, jer može izazvati osećaj sreće i zadovoljstva.

Jogurt uveče: Proteini iz jogurta pomažu u održavanju mišićne mase dok telo miruje. Jogurt je zdraviji izbor za kasnu noćnu užinu u poređenju sa slatkišima i bezvrednom hranom. Takođe, jogurt bogat kalcijumom je dobar za konzumaciju posle ponoći, kada je nivo kalcijuma u organizmu najniži.

Uvek birajte jogurte bez dodatog šećera za maksimalne zdravstvene beneficije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.