U trendu

Otkrivena neverovatna svojstva belog luka: Evo šta će se dogoditi ako ga pojedete natašte

Beli luk je biljka koja pripada porodici luka, a koristi se širom sveta kao dodatak hrani za poboljšanje ukusa i dodavanje aromatičnih svojstava jelima.

Iako može biti izazovno pojesti beli luk ujutru zbog njegovog jakog i oštrog ukusa, koristi koje proizilaze iz redovne konzumacije mogu biti izuzetne.

Konzumiranje belog luka na prazan stomak može doneti brojne zdravstvene prednosti, posebno za ljude sa oslabljenim imunološkim sistemom. Ovaj sastojak jača otpornost organizma na viruse koji mogu izazvati prehladu i kašalj i pruža podršku zdravlju creva, pomažući u ublažavanju bolova u stomaku i opstipaciji, piše Health.Site.com, a prenosi Klik.hr.

Jedna od ključnih prednosti belog luka leži u njegovim moćnim antioksidativnim svojstvima, koja su od vitalnog značaja za zdravlje tela. Antioksidansi prisutni u belom luku pomažu u smanjenju upale u telu, smanjujući oksidativni stres na ćelije i pozitivno utiču na nivo lošeg holesterola (LDL) u telu.

Prave blagodeti

Pored toga, beli luk može pomoći u kontroli visokog krvnog pritiska, što ga čini korisnim dodatkom ishrani za ljude koji pate od hipertenzije. Studije su pokazale da ekstrakt belog luka može imati sličan efekat kao i lekovi koji se koriste za snižavanje krvnog pritiska.

Kada je u pitanju prevencija prehlade i kašlja, beli luk je takođe odličan saveznik. Njegova sposobnost da ojača imuni sistem pomaže telu da se bori protiv virusa i infekcija, čime se smanjuje rizik od komplikacija povezanih sa prehladom.

Zbog toga, uvođenje belog luka u ishranu, posebno ujutru na prazan stomak, može biti od koristi za održavanje opšteg zdravlja organizma i jačanje imunog sistema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar