U trendu

Ovo je najbolja hrana u borbi protiv želje za slatkišima

Stalna žudnja za hranom sa visokim sadržajem šećera može postati problem za one koji žele da imaju uravnoteženu ishranu. Međutim, postoji suplement koji može da se bori protiv ove želje za slatkišima.

U mnogim slučajevima, magnezijum može pomoći da se smanji ili potpuno eliminiše želja za šećerom. To je zbog funkcija koje ovaj nutrijent ima u našem telu.

Magnezijum je esencijalni mineral koji ne proizvodi ljudsko telo i može se naći samo u određenim namirnicama i suplementima, piše Sputnjik mundo.

Ovaj hranljivi sastojak igra važnu ulogu u regulisanju krvnog pritiska, izgradnji kostiju i održavanju kontrakcija mišića i otkucaja srca urednim. Oni sa nedostatkom magnezijuma mogu imati simptome kao što su mučnina, slabost ili povraćanje.

Magnezijum, međutim, ima još jednu manje poznatu funkciju: borbi se uspešno protiv želje za slatkim. Prema izveštaju objavljenom u naučnom časopisu „Džurnal of nutrišen“, ljudi sa nedostatkom magnezijuma mogu imati više želje za čokoladom nego inače zbog visokog sadržaja magnezijuma u ​​ovoj hrani.

„Magnezijum je takođe poznat po tome što pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, što može pomoći kod žudnje za šećerom i učiniti da se osećate sitim posle obroka“, detalji u ETNT-u.

Izvori magnezijuma

Najbolji izvori magnezijuma su spanać, blitva, semenke bundeve, bademov puter i skuša. Hranjivi sastojak se takođe može naći, u manjim količinama, u piletini, grčkom jogurtu, smeđem pirinču, pšeničnom hlebu i pasulju.

Takođe je moguće dobiti magnezijum putem suplemenata. Ove pilule, međutim, mogu da ometaju dejstvo drugih lekova, pa je važno da se uvek konsultujete sa lekarom pre nego što počnete da ih uzimate.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)