U trendu

Ovo je najbolje lisnato povrće za gubitak kilograma, prema nutricionistima

Postoji puno razloga da jedete lisnato zeleno povrće. Ono pomaže da se smanji rizik od srčanih bolesti i snizi krvni pritisak kao i holesterol, a i doprinosi zdravlju mozga.

Od kelja i kupusa do blitve i zelene salate, bezbroj je opcija ako poželite da jedete lisnato zeleno povrće, ali postoji jedno koje se ističe među ostalima kada je u pitanju pomoć pri mršavljenju.

„Spanać je na vrhu moje liste iz nekoliko razloga. Niskokaloričan je, 100 grama sadrži samo 23 kalorije“, rekla je za Eat This dijetetičarka Dženi Čempion.

U 100 grama spanaća nalazi se 3.6 grama ugljeni hidrata, a istraživanja neprestano dokazuju da smanjenje unosa ugljenih hidrata doprinosi mršavljenju.

Spanać takođe obiluje vlaknima, a ona nas održavaju sitima i teraju redovno u WC.

„Budite oprezni jer nije dobro preterivati. Konzumiranje previše zelenog povrća može poremetiti rad štitne žlezde i otežati gubitak težine. Povrh toga, konzumiranje velikih količina spanaća može dovesti do razvoja kamena u bubregu – naročito ako ste skloni stvaranju kamena“, zaključila je Čempion i napomenula da je za maksimalne dobrobiti dovoljna jedna šoljica spanaća dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar