U trendu

Sprečava razne bolesti: Ovo je najzdravija hrana na svetu

Ovo su najzdravije namirnice koje treba da konzumirate što češće:

Riba
Morska riba je odličan izvor proteina. Nemojte se ustručavati da jedete i rečnu ribu.

Gljive
Gljive su odlične za imunitet a sprečavaju i infekcije. Čak su neke studije pokazale da gljive sprečavaju nastanak raka dojke. Šta onda čekate?

Kokosov orah
Najzdravije je kokosovo ulje. Ako ga redovno konzumirate, manji je rizik od nastanka srčanih oboljenja. Ova namirnica sadrži laurinsku kiselinu koja služi za odbranu od infekcija. Odmah idite u prodavnicu zdrave hrane da kupite kokosovo ulje!

Šumsko voće
Šumsko borovnice mogu suzbiti upale i insulinsku osetljivost.

Divlja riža
Ona je bogata proteinima, vlaknima i vitaminima B kompleksa. Opredelite se za smeđu rižu.

Med
Bogat je antioksidansima, a često se koristi i kao antiseptik kod lečenja rana. Sadrži i fitoestrogene koji mogu sprečiti nastanak raka prostate i raka dojke.

Orašasti plodovi
Odličan su izvor proteina i minerala potrebnih za normalno funkcionisanje organizma. Orasi su dobar izvor esencijalnih masnih kiselina koje štite mozak, kosti i srce od raznih upala i oboljenja.

2 komentara
  1. bambi

    Znaci ostale namirnice nisu najzdravije na svetu? I ne lece ama bas sve? Nego kazite mi, da li bi za mene bilo preporucljivo, posto apstiniram vec duze vreme, da mesam med i orasaste proizvode? Plasim se, znate, da mozda ne nasrnem na sponzoruse, blogerke, kulomke, influenserke i starlete pa onda da dobijem kozne i venericne bolesti? Molim samo ozbiljna misljenja. Ostali, stop.

  2. Anonimni

    Bio sam jednom u Lidlu. Ništa posebno. U Suncu jeftinije . Tako da kažem Ćao Lidl!

Napišite komentar