U trendu

Ovo su četiri najgore vrste pića: Za jedno svi misle da je zdravo, a zapravo je dosta štetno

Često se fokusiramo na prilagođavanje naše ishrane i povećanje fizičke aktivnosti kako bismo izgubili težinu i održali zdrav način života, ali često previđamo važnost napitaka koje konzumiramo.

Prema nutricionistima, odabir pravih napitaka može imati značajan uticaj na naše napore za mršavljenje i održavanje težine. Iako postoje pića koja mogu ubrzati vaš metabolizam i pomoći u procesu gubitka težine, takođe je važno izbegavati određene opcije, piše Klik.hr.

Gazirana pića, energetska pića, voćni sokovi iz prodavnice, kao i flaširani smutiji smatraju se najgorim izborom za one koji žele da izgube težinu.

Šta nije u redu sa smutijima i voćnim sokovima?

Gazirana pića, bez obzira da li su dijetalna ili ne, nose sa sobom brojne zdravstvene rizike, uključujući povećanje težine. Ova pića su prepuna kalorija i šećera, nudeći malu ili nikakvu nutritivnu vrednost, što ih čini lošim izborom za one koji žele da izgube težinu.

Energetska pića, sa puno kofeina i šećera, mogu poremetiti san, povećati stres i doprineti debljanju i nakupljanju masti.

Voćni sokovi koji se kupuju u prodavnici, iako na prvi pogled mogu izgledati zdravi, često su visoko obrađeni i prepuni šećera, ne nudeći značajne nutritivne prednosti.

Flaširani smutiji, iako poznati po svojoj nutritivnoj vrednosti i za koje mnogi misle da su potpuno zdravi i bezopasni, mogu biti bogati kalorijama i šećerom, posebno kada su u pitanju opcije koje se kupuju u prodavnici.

Važno je obratiti pažnju na sastav pića koje konzumiramo, posebno ako želimo da smršamo. Umesto toga, preporučuje se da se fokusirate na pića poput vode, zelenog čaja ili domaćih smutija napravljenih od celih sastojaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.