U trendu

Ovo su znaci da se postali zavisni od šećera! Smanjite dok je vreme i sačuvajte zdravlje

Evo šta treba da znate i koji znaci pokazuju da konzumirate previše šećera! Izbegnite ozbiljnije probleme  i sačuvajte  zdravlje na vreme.

1. Stalna žudnja za slatkišima: Da li ste primetili da stalno žudite za slatkišima? To je zbog šećerne zavisnosti, koja može biti teža nego što mislite.

2. Osećate se tromo tokom dana: Nakon što šećer izazove nagli skok energije, sledi neizbežan pad. To može dovesti do osećaja umora i tromosti tokom dana.

3. Problemi sa kožom: Previše šećera može izazvati hormonalne promene koje dovode do pojave akni ili crvenila na koži.

4. Promenljivo raspoloženje: Pad šećera u krvi može izazvati promene raspoloženja i učiniti da se osećate nervozno ili razdražljivo.

5. Povećanje telesne težine: Višak šećera znači višak kalorija, a nedostatak hranljivih materija. To može dovesti do gojenja i problema sa regulacijom telesne težine.

6. Problemi sa zubima: Preterana konzumacija šećera može dovesti do pojave karijesa zbog poremećaja prirodne ravnoteže bakterija u ustima.

7. Zamagljen um: Nakon obroka možete primetiti da vam se um zamagljuje, što može biti znak niskog nivoa šećera u krvi.

8. Smanjenje osetljivosti na slatkoću: Kada jedete previše šećera, vaši receptori za ukus postaju manje osetljivi, što znači da vam je potrebno sve više šećera da biste zadovoljili svoju potrebu za slatkim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.