Pečete jaja na suncokretovom ulju? Posle ovog sigurno više nećete

Jaja su sjajan izbor za najvažniji obrok – doručak.

Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne spremate sa puno masnoće, mogu biti zdrav obrok. Zbog toga je vrlo važno kako ih pripremate jer promena ulja može učiniti jaja mnogo zdravijim.

Suncokretovo ulje zamenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidanata koji su nam potrebni, a koji se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i mnogo zdraviji obrok.

Istraživanja su pokazala da priprema jela na biljnom ulju nije najzdraviji izbor jer ta ulja zagrevanjem ispuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, njegovim zagrevanjem se ispušta manje aldehida. Ono se i brže zagreva, pa se i jaja brže spremaju čime zadržavaju punoću ukusa, piše Večernji.

8 komentara
 1. ANDREJ

  Na bilo cemu da napravite Omlet od jaja,imacete sjajan dorucak.Celu tu raspravu o tome koje je ulje zdravije, da se ne lazemo ,vode veliki proizvodjaci maslinovog ulja,koji se nalaze uglavnom u Italiji i Spaniji.Ti veliki kapitalisti,koji imaju citave imperije za proizvodnju maslinovog ulja,ulazu ogromna sredstva za reklamu po medijima celoga sveta.Tako pokusavaju da uniste proizvodjace ostalih biljnih ulja.Poznato je oduvek da je najboljei najzdravije ulje od suncokreta.Ali kako Italija,Spanija i ostale mediteranske zemlje,najvise imaju bas maslina,onda su ogromnom propagandom,skoro unistili proizvodjace ulja od suncokreta. i

 2. proka

  na maslinovom ulju se ništa ne prži !! za jaja zakon je mast, probajte, jaja imaju sasvim drugi ukus, bolji ukus

 3. Deda

  Samo na masti imaju pravi ukus.

 4. anonimus

  maslinovo ulj ne valja termicki obradjivati znaci dodaje se na gotova jela inace termicki obradjena nisu zdrava

  1. Anonimni

   U velikoj ste zabludi! Maslinovo ulje odlično podnosi termičke tretmane, odnosno, od biljnih ulja koja se najčeše koriste ima najmanje stetnih nuzprodukata, pojednostavljeno rečeno. O ukusima ne bi trebalo raspravljati, kažu, ali prženje na masti nije baš dobar izbor.

  2. KUM I

   Kako to da neznate da se proizvodi maslinovo ulje koje se ne przi i ovo drugo ,aloooo kuvariceeeee!

 5. Sokolica

  Ne samo jaja, nego i sve ostalo.

 6. sirmijum

  ebo ulje , jaja su najbolja na domaćoj masti

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike