U trendu

Počnite od ranog jutra: 24 sata detoksa – očistite organizam i odmorite ga u rekordnom roku

Prelaz u drugo godišnje doba uvek izaziva umor kod većine ljudi. Da biste očistili telo od tokisna i odmorili ga potpuno, uradite to već danas:

Prvo što treba da uradite je da isključite telefon i ostavite ga dalje od sebe. Ako ne možete da isključite telefon, ostavite ga u hodniku ili negde dalje od vas.

Čim ustanete počnite dan tako što ćete popiti čašu mlake vode sa malo limuna. Ova blaga limunada će razbuditi vaše telo, ali i suzbiti apetit pa nećete osećati glad.

Pola sata nakon što ste popili limunadu, vreme je za doručak. Savet nutricionista je da doručkujete 2 kuvana jaja, malo paradajza i sira. Sve to bez hleba i sokova.

Nakon doručka vreme je da krenete na trening. Obucite udobnu odeću, obujte patike i krenite u dugu šetnju koja će se završiti laganim trčanjem. Ukoliko ne volite da trčite, potrudite se da pešačite što više. Ukoliko volite pijac, idealno bi bilo da odete baš danas do tržnice peške, tamo kupite sveže voće i povrće od kojeg ćete spremiti sebi zdrav obrok.

Ručajte domaću supu koja je puna različitog povrća i malo mesa (alternativa je i supa od kostiju koja je proglašena jednom od zdravijih). Osim supe trudite se da jedete punu činiju salate od svežeg povrća, sa malo piletine ili kuvane junetine.

Spremite sebi čaj umesto kafe. Posle podne uživajte u šolji domaćeg čaja od nane, ili žalfije ili lipe. Šoljica čaja će učiniti da se svaki mišić u vašem telu smiri.

Čitajte – izaberite knjigu koja će vas opustiti i odvesti na neko neobično mesto. Uživajte u svakoj rečenici, opisu, doživljaju glavnog lika.

Istežite se – lagane vežbe istezanja kičme pomoći će vam da se fizički opustite koliko god je to moguće.

Dan završite sa hladnim tušem koji po mnogim naučnicima ima tu moć da ojača imuni sistem do maksimuma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar