Probiotici – čuvari balansa

Zima nam sa sobom donosi i manje lepe stvari, pa tako i bolesti u kojima je neophodna upotreba antibiotika. Kako antibiotici koji se često koriste spadaju u one sa širokim spektrom dejstva, što znači da su efikasni protiv mnogih vrsta uzročnika infekcija, oni neminovno uništavaju i postojeću, zdravu crevnu floru, tj. mikroorganizme koji normano žive u našim crevima i pomažu naše verenje, imaju funkciju produkcije nekih grupa vitamina i sl. Tako nastaju tzv. antibiotski prolivi, koji predstavljaju jednu od najčešćih komplikacija upotrebe antibiotika (čak u 30% slučajeva upotreba antibiotika mogu nastati ovakvi prolivi), naročito kod odojčadi, male dece, ali i odraslih osoba.
U nekim slučajevima može doći do ozbiljnih komlikacija prekomerne upotrebe antibiotika, što za rezultat može dati ozbiljno hronično crevno oboljenje – pseudomembranozni kolitis.
Stoga je neophodno crevnu floru zaštititi preparatom koji u svom sastavu ima idealan spoj korisnih bakterija i gljivica kako bi narušena ili uništena flora bila adekvatno nadomeštena i kako bi se crevna funkcija nesmetano odvijala.
Pojam probiotika nije nov, kako se često misli, naprotiv, uveden je 1965. godine i odnosi se upravo na mikroorganizme koji ispoljavaju pozitivno delovanje na zdravlje ljudi. Koncept se bazira na ranijim saznanjima nobelovca Ilje Iliča Mečnikova, ukrajinskog naučnika koji sugeriše prvi put da je za dugovečnost bugarskih seljaka odgovorna intenzivna i redovna upotreba fermentisanih mlečnih proizvoda u ishrani.

Erceflora duo je trokomponentni probiotski preparat na bazi prirodnih sastojaka koji nas štiti od dijereje, nadutosti i bolova u stomaku, a koji su, nažalost, tokom zimskog perioda, česti pratioci upotrebe antibiotika. Takođe, podjednako je delotvoran kod stomačnih virusnih infekcija, preventivno i terapijski kod dijareja na putovanjima, ali i kod ozbiljnih crevnih bolesti, najčešće onih hroničnih.
Erceflora duo kapsule su dodatak ishrani, bez proteina kravljeg mleka i laktoze i svoje korisno dejstvo ispoljavaju na nivou prolaza kroz creva.
Preparat Erceflora duo sadrži idealnu kombinaciju dve „dobre“, korisne mlečnokiselinske bakterije (Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus rhamnosus) i jedne kvasne gljivice (Saccharomyces boulardi, čije zajedničko delovanje dovodi do blagotvornih efekata po oštećenu floru creva tako što u dovoljnom broju nadoknađuje uništene korisne bakterije.
Ukupan broj probiotskih mikroorganizama je čak 7 milijardi, što je i najviše mikoorganizama koji jedan preparat na našem tržištu ima. To je izuzetno bitno za adekvatno naseljavanje (kolonizaciju) creva ovim korisnim MO, jer samo na taj način je zašita potpuna.
S obzirom na to da je Erceflora duo potpuno prirodni preparat, pogodan je za upotrebu u svim uzrastima, kao i kod najosetljivijih grupa ljudi, male dece, ali i starih osoba.
Dostupan u svim apotekama u dva pakovanja, bez lekarskog recepta.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.