U trendu

Pumpa energijom do maksimuma: 5 predloga za najbolji doručak

Čini se da dobar dan počinje dobrim doručkom.

Vi to verovatno znate i zato pokušavate da se probudite ranije i doručkujete pre posla. Vaš doručak bi trebao biti potpun jer, dan vam je više nego ispunjen, ritmovi svakodnevnog života su zahtevni, a obaveze brojne.

Zato danas kombinujemo neke namirnice i stvaramo najvažnije bogate doručke. Voila!

Tost sa avokadom i jajetom
Klasičan i siguran izbor. Da vidimo zašto. U početku, umesto klasičnog belog hleba, pokušajte da kupite hleb sa žitaricama. Još brže ćete stimulisati metabolizam i sagorećete masti još efikasnije. Avokado vam pruža potrebne antioksidanse i dobre masti, sve dok vas jaje zadovoljava svojim čudesnim proteinima. Za još više energije, hleb možete namazati maslacem od badema.

Banana, čokolada i puter od oraha
Ova kombinacija nudi sve što vam je potrebno. Vlakna, proteini i kalcijum. Ako se pitate kako ih spojiti, najlakši način je da ih ubacite u blender i umutite. Vaš smoothie za doručak i svakodnevni izvor energije je spreman.

Jogurt sa ovsenim pahuljicama i bobicama
Potpuni obrok koji će vas držati sitim dugo vremena. Ovsene pahuljice stabilizuje nivo šećera i pobeđuju osećaj gladi. Jogurt, zahvaljujući svojim probioticima, hrani vaše kosti i održava stomak ravnim. Istovremeno, bobice su odličan izvor antioksidanata i proteina.

Tortilja sa jajima, keljom i kačkavaljem sa malo masti
Tortilja puna boje i ukusa. Jaje vam nudi neophodne proteine i zasititi će vas, vlakna magično umanjuju nadutost i žuti sir, koji želite zbog kalcijuma, a ne zbog masti.

Voćni mafin sa bobicama i lanenim semenom
Voće vam, osim vlakana, pomaže u „izgradnji“ mišića. U isto vreme, laneno seme stimuliše vaš metabolizam, dok vam nudi neophodne omega-tri masti, a bobičasto voće vam daje vlakna i antioksidanse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar