U trendu

Samo jedna čaša ovog napitka dnevno sagoreva 50 odsto masnih naslaga oko stomaka

Prema studiji obavljenoj u magazinu „Nutrition’, jedna čaša soka od paradajza može drastično da smanji vaš obim stomaka – bez ikakve druge promene u ishrani, prenose mediji u regionu.

Istraživači su pronašli da žena koja je konzumirala 280 mililitara ovog veganskog pića svakog dana izgubila je 50 odsto masnih naslaga za samo osam nedelja.

Takođe, većina dama je izgubila više od pola kilograma telesne težine, a ovo ukusno piće je regulisalo i nivo holesterola.

Kako sok od pardajza pomaže u gubljenju kilograma?

Ovaj sok sadrži visok nivo likopena – antioksidanta koji povećava produkciju metaboličhog hormona adiponektina za čak 25 odsto.

Nutricionista Šona Vilkinson objasnila je za „Daily star: zašto je pardajz tako dobar za smanjenje telesne težine.

– Paradajz sadrži veoma malo kalorija i ugljenih hidrata, kao i visok sadržaj vode. Takođe ima veoma malo šećera, pa je odlična alternativa voćnim sokovima – kazala je Vilkinson.

Nutricionista otkriva da ujedno ovaj sok smanjuje apetit:

– Kao drugo povrće i voće, pardajz i sok od pardajza isto tako pružaju prirodne minerale i vitamine potrebne telu, pomažu pretvaranju hrane u energiju i ubrzavaju metabolizam – rekla je ona.

Ipak, pored uvođenja ovog napitka morate obratiti pažnju i na ishranu.

– Ako samo u svoju ishranu dodate pardajza ili sok od pardajza, ako se hranite nezdravo ili unosite mnogo kalorija, nećete osetiti rezultate. U svom dnevnom meniju morate da uključite namirnice svih grupa, sa dosta povrća i proteina, kao i eliminisati prerađenu hranu – ističe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar