U trendu

Savršen napitak za borbu protiv masnog tkiva: Čisti jetru i skida kilograme kao od šale!

U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejp i sirće. Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, podstiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osetljivost na insulin, objavio je tim naučnika iz Jerusalima i SAD, prenose mediji.

U istraživanju objavljenom 2010. godine u časopisu „Plos One“ otkriveno je da naringenin podsticanjem jetre na razgradnju masnih kiselina zapravo stvara uslove u organizmu sličnim postu. Čini se da taj antioksidans imitira delovanje lekova koji se koriste u svrhu snižavanja masnoća i šećera u krvi nudeći prednosti oba leka.

Rezultati ove studije ukazuju da grejpfrut opravdano nosi titulu čistača jetre zahvaljujući naringeninu, nosiocu gorkog ukusa za koji su i ranija istraživanja potvrdila da ima sposobnost da snizi holesterol i olakša simptome dijabetesa.

Sastojci za jednu čašu napitka:

– 2 kašike jabukovog sirćeta,
– 1 crveni grejp,
– 1 pomorandža,
– 1/4 kašičice cimeta

Priprema: Pomorandžu i grejp iscedite i u to dodajte cimet i sirće. Napitak dobro promućkajte u šejkeru ili teglici s poklopcem kako bi se svi sastojci dobro pomešali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar