U trendu

Šta se dešava u telu kada popijete kafu s mlekom, više šete nego koristi

Mnogi vole da popiju gorku kafu, ali ipak je više onih koji vole da je zaslade. Međutim, postoji jedna kombinacija sa kafom koja je jako štetna po vaš organizam.

Stručnjaci tvrde da se treba ugledati na manjinu koja pije gorku kafu. Sudeći po istraživanjima – ni u kafu ne treba dodavati mleko, jer kada se pomeša sa velikim količinama kofeina, povećava se izlučivanje kalcijuma urinom, a velika količina se taloži u crevima.

Kazein, koji se nalazi u mleku kada dođe u kontakt sa kofeinom, koagulira i stvara gas koji izaziva bol u stomaku i nelagodnost u stomaku. Osim toga, nutricionisti kažu da mleko u kafi blokira metabolizam i da je glavni razlog zašto neko ne može da smrša, prenosi avaz.ba.

Isto važi i za kafe bogate slojevima kreme i sirupa, sadrže astronomske količine kalorija. Na primjer, takva kafa u maloj šoljici može da sadrži 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju nutritivnu vrednost i tako donose više štete nego koristi.

Čak i ako izbegavate ovu vrstu kafe, veća je verovatnoća da ćete sipati jednu do dve kašičice šećera, a to ne samo da stvara brojne zdravstvene probleme, poput dijabetesa, već i menja prvobitni ukus kafe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar