U trendu

Svako jutro je pila kefir sa ovim dodatkom, organizam se preporodio nakon 2 nedelje

Jaja i slanina, kao i mlečni proizvodi su među omiljenim namirnicama koje se konzumiraju za doručak. Međutim, ima i onih koji biraju dijetniju opciju, poput ovsene kaše. Jedna žena je svako jutro pila kefir i otkrila kakvo je preporod njeno telo doživelo posle samo mesec dana. Ali da li ste znali da su laneno seme takođe zdravo? Žena koja je za doručak jela lan i kefir opisala je svoje iskustvo.

„Kada sam bila mlađa, uopšte nisam vodila računa o tome šta jedem, niti sam posebno uživala u hrani. Međutim, u studentskim danima sam počeo da jedem mnogo brze hrane, grickalica. Kada sam počela da radim i preselila se daleko od roditelja, onda su počeli problemi. Htela sam da pazim šta jedem, ali mi je bio problem da nađem vremena, da se organizujem i da nađem volju.“

Dodaje da su tada kilogrami već počeli da se gomilaju, a njeno telo sve teže podnosi lošu hranu.

„Znala sam da moram nešto da promenim… kao i svi drugi u kompjuterskoj eri, odlučila sam da potražim rešenje za svoj problem na mreži.“

Kaže da nije ljubitelj jabukovog sirćeta i limuna, pa je takvi recepti nisu zanimali, ali je zato našla recept sa lanom!

„Nikada ranije nisam jela te semenke i nisu mi izgledale posebno privlačno… Ipak, odlučila sam da probam! Izašao je recept gde se ostavljaju preko noći i jedu kao homogena masa ujutru“.

Zato je kupila mleveni lan, jer se lako svari, za razliku od celog semena, a može se naći u svakoj dobro snabdevenoj prodavnici zdrave hrane.

„Svako jutro sam jela šolju kefira sa kašikom mlevenog lana i ubrzo primetila da mi je stolica redovnija, stomak manje naduvan, a gasovi više nisu problem“.

Posle dve nedelje bila je prijatno iznenađena kada je stala na vagu i shvatila da je smršala dva kilograma!

Evo kako lan utiče na telo:

Laneno seme je bogato proteinima, rastvorljivim vlaknima, mineralima gvožđa i cinka, ali i vitaminima B1, B2, C, E i provitaminom A.

Koristi se kao dodatak žitaricama, koje konzumiraju oni koji su na dijeti ili koji žele da što bolje očiste organizam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar