U trendu

Svako jutro stavljala je čen belog luka u usta, evo i zašto

Dobro je već poznato da konzumiranje belog luka ima brojne prednosti po organizam kada je u pitanju zdravlje. Međutim, sada je postala poznata jedna tradicija koja potiče iz Kine, a koja podrazumeva korišćenje belog luka za potpuni oporavak organizma.

Ona podrazumeva uzimanje čena belog luka, stavljanje u usta i natapanje pljuvačkom, “šetajući” ga po usnoj duplji. Ova procedura se radi ujutru oko 30 minuta. Efekat sisanja belog luka zaista je zapanjujući. Pljuvačka, zajedno sa hranljivim korisnim materijama dospeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, beli luk jača usnu duplju i desni prestaju krvariti.

Nakon procedure, beli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se, i nakon pranja zuba, oseća miris, ubaciti u usta zrno kafe, ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mleka će potpuno ukloniti miris belog luka iz usta. Postoji više od nekoliko dobrobiti i prednosti:

1. Beli luk odlično čisti krv

2. Stimuliše apetit

3. Štiti od gripe i drugih respiratornih bolesti

4. Koristan je kod anemije

5. Ojačava imunitet

6. Leči hronični bronhitis

7. Pomaže kod bolesti bubrega i bešike

8. Uklanja toksine

Ako vam predstavlja problem da stavite celo čen belog luka u usta, počnite sa četvrtinom čena ili manjim komadićem, i polako povećavajte količinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.