U trendu

Tri začina koji će vam pomoći da izgubite višak kilograma

Proces mršavljenja može biti naporan, a najčešće uključuje smanjenje kalorija, naporno vežbanje i pridržavanje raznih dijeta. Ali, u mršavljenju vam mogu pomoći i neki začini, piše Times of India. Osim što su dobri za zdravlje, ova tri začina vam mogu pomoći da se rešite suvišnih kilograma.

Origano

Reč je o začinu koji je sinonim za italijansku hranu. Origano je neverovatna biljka puna bioaktivnih jedinjenja poput polifenola i flavonoida, a pomaže i u regulaciji insulina u telu i u održavanju tela u formi.

Origano je izvrsna biljka koja pomaže u rešavanju problema s težinom, a takođe može pomoći i osobama koje muči zatvor.

Peršun

Skoro svi u svojoj kuhinji imamo peršun, a ova biljka vam može pomoći u smanjenju telesne težine. Peršun pomaže u kontroli težine vode u telu, nivoa šećera, a takođe i pospešuje metabolizam.

Listovi ove biljke su bogati vlaknima, a pomažu u rešavanju nelagode i nadutosti koja se javlja usled probavnih problema.

Ruzmarin

Ruzmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji ćelija, a njegovo lišće pomaže u poboljšanju metaboličkog stanja i upravljanju šećerom u krvi. Reč je o biljci koja se od davnina koristi i u pripremi tradicionalnih lekova.

Protivupalna svojstva ovih listova pomažu u kontroli zadržavanja vode i poboljšavaju metabolizam što dodatno pomaže u gubitku težine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar