Voda s limunom je zdrava, ali morate da se pridržavate jedne stvari

Svi bi voleli da otkrijemo jednostavan, prirodan, jeftin i ne totalno neukusan sastojak koji će nas učiniti energičnim, vitkim, blistavim, oštroumnim i sposobnim otkloniti loše raspoloženje u samo jednom zalogaju (ili gutljaju). Nažalost, ne postoji čaroban napitak, hrana, ni namirnica.

Ipak, limun je na dobrom putu da to postane, a to potvrđuju i naučne činjenice, prenosi Index.

S tim se slaže i dijetetičarka Loren Slajton koja za sebe kaže da „provodi dobar deo dana odvraćajući ljude od isprobavanja polu-opasnih dodataka jelima, napitaka i namirnica“. Ali, kad je ispijanje vode s limunom u pitanju, veruje da ona ima višestruke koristi za ljudsko zdravlje.

Naravno, samo ako se pridržavate jedne (ali najbitnije) stvari.

Voda s limunom ne podrazumeva onu čašu vode koju s guštom ispijate dok u njoj pliva jedna, skromna kriška limuna. Nju ste, priznajte, ubacili samo kako bi popravila ukus vode.

„Kad raspravljamo o prednostima ispijanja vode s limunom, mislim na vodu koja sadrži sok od minimalno polovine jednog limuna“, ističe Slajton.

Takođe napominje da bi organski limuni trebalo da budu glavni sastojak.

„Želimo vodu s limunom, a ne vodu i pesticide, posebno ako stavite limun da pluta u vodi“, naglasila je.

Važno je znati i da je voda s limunom sigurna, ali samo ako pijete i dovoljne količine obične vode, napominju iz američkog udruženja stomatologa jer kiselina u limunu i drugim citrusima s vremenom može uništiti zubnu gleđ.

Koristi od ispijanja vode s limunom:

1. Dobra je za hidrataciju

2. Može pomoći kod smanjenja želje za slatkim

3. Limun sadrži brojne zdrava jedinjenja

4. Održava zdravlje kože

5. Doprinosi smanjivanju kiselosti vašeg organizma

6. Podstiče probavu

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.