U trendu

Zaboravite salatu, od paradajza napravite sok: Prava je riznica zdravlja, ali tek kada ga popijete!

Paradajz najčešće koristimo za salate ili sokove…Ipak, ređe ga pijemo kao sok- ovo je velika greška. Ovaj sok je ima jako blagotvorno dejstvo na ceo organizam i prava je riznica zdravlja.

SADRŽI BROJNE VITAMINE

Sveži sok od paradajza je odličan izvor vitamina A i C. Redovnim ispijanjem ovog soka sprećićete eventualne probelme sa vidom, poboljšaćete imunitet, a pomoćiće i zdravlju zuba i kostiju.

PREVENCIJA OD TEŠKIH BOLESTI

Paradajz je odličan izvor likopena koji sprečavaju pojavu nekoliko različitih vrsta raka, između ostalog rak pluća, dojke, prostate i pankreasa.

ŠTITI OD SRČANIH BOLESTI

Paradajz je bogat vitaminom B6. Veruje se da vitamin razbija homocistein, amino kiselinu koja oštećuje krvne sudove i time vodi do bolesti srca.

SMANJUJE NIVO HOLESTEROLA

Sok od paradajza smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, a podiže nivo dobrog.

POMAŽE U MRŠAVLJENJU

Vlakana u paradajzu daju osećaj sitosti, pa će vam biti od velike pomoći ako ste na dijeti.

ČISTI TELO OD TOKSINA

U našem telu nalaze se mnogobrojni toksini i aditivi koje unosimo hranom. Paradajz pomaže rad bubrega i jetre, a time i čišćenje organizma.

UNIŠTAVA SLOBODNE RADIKALE

Samo jedna čaša soka od paradajza dnevno sprečiće nastanak slobodnih radikala u organizmu koji su odgovorni za nastanak mnogih bolesti pa čak i raka. Paradajz je i odličan izvor antioksidanata koji mogu da spreče delovanje i nastanak slobodnih radikala.

POBOLJŠAVA TEN

Možete piti sok, a možete i da ga nanesete na kožu. Pomoćiće vam ako imate problem sa aknama i proširenim porama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)