U trendu

Zaboravljena supermoćna namirnica koja briše viruse, snižava pritisak i holesterol: Na dohvat ruke

„Zaboravljena supermoćna namirnica: Cvekla – rešenje za zdravlje i vitalnost koje retko koristimo!

Da li ste znali da se u našoj bašti krije tajna za vaše zdravlje? Dok smo zauzeti istraživanjem egzotičnih namirnica sa svih krajeva sveta, zaboravili smo na moćnu cveklu koja je tu, neposredno pred nama.

Svetlana Čokorilo, nutricionista-dijetetičar, otkriva tajnu ove super namirnice koja se retko koristi u našoj svakodnevnoj ishrani, a koja ima nebrojene koristi za naše telo, prenosi blic.rs.

Studija iz 2008. otkrila je da sok od cvekle može značajno sniziti krvni pritisak samo tri sata nakon konzumacije. Ali to nije sve – cvekla deluje i kao afrodizijak, poboljšavajući potenciju kod muškaraca.

Pored toga, cvekla povoljno utiče na sportske performanse, a zbog svojih antibakterijskih svojstava, pomaže u borbi protiv virusa i bakterija koje vrebaju u našem okruženju.

Osim što štiti jetru i poboljšava nivo holesterola, cvekla je dokazano i saveznik u borbi protiv negativnih efekata radijacije.

Sa izuzetno visokim nivoom folata i vitaminom C, cvekla je nezamenljiv dodatak svakoj ishrani. Zato nemojte zanemariti ovu skrivenu supermoć – dodajte cveklu u svoj jelovnik i osetite koristi za vaše zdravlje i vitalnost!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.