U trendu

Znamo da je beli luk pravo blago za organizam, ali ovako pripremljen je još bolji

Beli luk je neizostavan deo naše svakodnevnog života, namirnica bez koje nijedna domaćica ne priprema ručak. Ali, da li vam je ikada palo na pamet da ga ispečete?

Naime, pečeni beli luk ima izuzetna svojstva koja leče brojne bolesti. Ako do sada niste pokušavali ovo, objasnićemo vam kako ovako pripremljen luk utiče na organizam.

Naime, sve što treba da učinite jest da u pleh stavite glavicu belog luka kojoj ste odstranili samo vrh. Nemojte ga guliti nego ga tako pecite dok ne omekša. Kada se ispeče izvadite ga iz rerne i ostavite ga da se ohladi. U jednom danu smete pojesti samo 6 čena ovog luka.

U prvih sat vremena beli luk se vari u vašem želucu i opskrbljuje telo hranjivim tvarima. Dva do četiri sata posle, organizam se opskrbljuje antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i stanica raka.

Za četiri do šest sati počinju se događati promene u metabolizmu te započinje proces izbacivanja tečnosti i sagorevanja masti.

Šest do sedam sati posle, antibakterijska svojstva belog luka aktiviraju se i preko krvi se prenose telom, boreći se protiv bakterija kojima smo izloženi.

Šest do deset sati posle, beli luk je već odigrao ulogu i na ćelijskom nivou. Tokom naredna 24 sata, beli luk će pokrenuti sledeće procese: regulacija holesterola, čišćenje arterija i zaštita od srčanih problema, redukcija krvnog pritiska i poboljšanje hipertenzije, povećanje prirodne odbrane organizma i poboljšanje imunog sistema, uklanjanje teških metala iz organizma, produžava životni vek ćelijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar