U trendu

Znate li koje voće sadrži najviše šećera: Iznenadićete se

U voću možda nema dodatih šećera, ali znate li koliko “slatkog” zapravo dobijate kada jedete voće?

Prirodni šećer (poput fruktoze) svakako je bolji od onog veštačkog, ali najverovatnije ne znate koliko tačno šećera konzumirate sa svakim smoothiejem ili voćnom salatom.

U nastavku saznajte kojih 5 voćnih namirnica u sebi sadrži vrlo visok udeo šećera.

Liči (azijska trešnja)

S čak 29 grama šećera po šoljici ovo egzotično voće prava je šećerna bomba. Međutim, ako ga konzumirate u umerenim količinama dobićete i više nego dovoljnu dnevnu količinu kalcijuma.

Smokve

Smokve se s razlogom čine kao luksuzno voće – jedna šoljica svežih smokava sadrži istu količinu šećera kao i jedna čokoladica. Ali za razliku od slatkiša, smokve su takođe bogate vlaknima i kalijumom.

Mango

Mango je egzotična i ne baš jeftina voćka, a jedna šoljica manga sadrži oko 23 grama šećera. Ali ta ista količina manga pružiće vam i trećinu dnevne potrebe vašeg organizma za vitaminom A i tako pomoći u očuvanju zdravlja vaših očiju.

Trešnje

Jedna šoljica trešanja sadrži 18 grama šećera, stoga nije čudno da često navalimo na trešnje kao da su slatkiši. Ali dobra vest je da vam trešnje mogu pomoći da bolje spavate.

Grožđe

Šoljica crnog, kao i belog grožđa sadrži oko 15 grama šećera, jako puno vlakana, a crno grožđe takođe je bogato i raznim antioksidansima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar