U trendu

Ako se tuširate više od jednom dnevno, evo šta morate da znate o svojoj koži

Leti kada je vruće i kada je znojenje pojačano, većina se ljudi tušira više puta dnevno kako bi sa sebe oprali znoj, te se osvežili i rashladili, ali to prema dermatolozima i nije uvek dobra ideja.

Naime, tuširanje više od jednom dnevno može dosta isušiti kožu, posebno ako se već za nju ne brinete kako treba. Ako se ipak morate tuširati više puta dnevno, kako biste očuvali vlažnost kože sledite ova tri saveta, piše Mind Body Green.

Držite se mlake ili hladne vode

Iako je uopšteno dobro, ne vole svi zimi tuširanje mlakom vodom koja nam leti više prija. Naime, prečesto tuširanje jako toplom vodom isušuje kožu; kao i vreme provedeno na suncu, pa je tuširanje hladnijom vodom bolja opcija.

Nemojte koristiti previše sapuna

Uobičajena zabluda je da je prekrivanje tela sapunom od glave do pete jedini način da doista operete kožu. Istina je da, koliko god hidratantna bila vaša formula za pranje kože, može uzrokovati isušivanje kože pa ako se već i tuširate više od jednom dnevno, sapunom perite samo delove tela koji su prljavi ili imaju neprijatan miris; prioritet su udubljenja na koži, stopala i koža oko intimnih područja. Sama će voda dovoljno dobro isprati prljavštinu s ostatka vašeg tela.

Nakon tuširanja hidrirajte kožu

Nakon svakog tuširanja vlažite kožu losionom za telo jer pomaže u zadržavanju vodu, obnavlja lipide i sprečava transepidermalni gubitak vode. Losion nanesite čim izađete iz tuš kabine jer ako predugo čekate, propuštate priliku da ‘zapečatite’ hranjive sastojke u koži pre nego što sva voda ispari. Ako ste u žurbi, stručnjaci preporučuju da uzmete proizvod koji se brzo upija, prenosi Večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar