Azijatkinje znaju tajnu lepote, a ovo je njihovo skriveno oružje

Azijska kozmetika, sa svojim drevnim korenima i savremenim inovacijama, postaje sve popularnija kao holistički pristup očuvanju lepote. Zato smo mi odlučili da istražimo više o njoj. S obzirom na to da se njihova beauty ideologija temelji na prirodnim sastojcima i tradicionalnim metodama, prva na listi nam je fermentisana rižina voda. Verujemo da je većina vas čula da pirinač odnosno riža ima mnogobrojne benefite, ali verovatno niste znali u kojoj meri pozitivno utiče na zdravlje kože i kose. Iako tradicionalno korišćena u ishrani, ova tečnost postala je tajni sastojak za očuvanje mladalačkog izgleda, prenosi journal.rs.

Žene is kineske provincije Huanglo, tzv. Yao žene su ušle u Ginisovu knjigu rekorda zbog svoje duge i sjajne kose, koju neguju i u svojim osamdesetim godinama. Kako? Tako što koriste fermentisanu rižinu vodu. Pirinčana voda je tečnost koja ostane na vrhu jednom kada se pirinač skuva. Bogata je raznim vitaminima uključujići vitamin B, C, magnezijum, kalijum, jod, cink i mangan. Ovo bogatsvo hranjljivih materija pomaže u zdravlju kako kose tako i kože. Fermentisana rižina voda može da zategne vidljive pore, posvetli ton kože, zagladi kožu, ukloni akne i deluje kao tretman protiv starenja. Kako se rižina voda fermentiše?

Tonik od fermentisane rižine vode

Tonik se priprema tako što se rižina voda ostavi da fermentira dok ne postane blago kisela. Ovaj proces povećava njene prednosti. Prvo, stavite jednu šolju pirinča u posudu i prelijte ga vodom. Pirinač mešajte dva do tri minuta. Nakon toga, činiju prekrijte aluminijumskom folijom i na njoj napravite nekoliko rupica. Ostavite činiju van frižidera. Potrebno je da odstoji dva do tri dana kako bi se voda fermentisala. Kada je prošlo dovoljno vremena, pirinač iz posude procedite a ostalu vodu sipajte u određenu staklenu posudu. Odmah je stavite u frižider. Kada se dovoljno ohladi, spremna je za korišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.