Bez masnih krema

Muška koža na licu deblja je od ženske i proizvodi dvostruko više masti. Kako neke statistike pokazuju, 60 odsto muškaraca ima mešani tip kože, a ostatak ima masnu. Upravo zato se muškarcima, naročito onim mlađim, posle brijanja ne preporučuje upotreba masnih krema za lice, nego samo onih blagih i hidratantnih.

Dovoljno će biti da svakog jutra samo malom količinom kreme namažete lice i da odmah osetite njene blagotvorne efekte: koža odmah postaje glatka, nežna, elastična i diskretno mirišljava. Pored toga, krema za lice štiti kožu od aerozagađenja i daje joj blistav i zdrav izgled. Ukoliko ste prešli tridesetu i već brinete zbog prvih bora, nabavite kremu koja efikasno podmlađuje kožu i koja ujedno smanjuje njenu opuštenost.

Koža lica biće još lepša i čistija ukoliko jednom mesečno odvojite po jedan čas za dubinsko čišćenje u kozmetičkom salonu ili kod kuće po dobro poznatom principu „uradi sam“. Ukoliko niste dovoljno vešti u tome, potražite savet svoje lepše polovine. Žene vole da pomognu u takvim situacijama, ako ništa drugo, onda zbog toga da bi vam dokazale da sav njihov trud, koji vam nekada deluje smešan dok se satima uređuju – nije besmislen.

Ako niste znali, kompletan tretman kože podrazumeva dubinsko čišćenje, piling i revitalizovanje kože uz pomoć maski. Ukoliko pak sami čistite lice, uz pomoć piling kreme najpre skinite nečistoću, a zatim zatvorite vrata kupatila i na lice nanesite debeo sloj maske (na primer, od zelene gline), napunite kadu i opustite se desetak minuta u toploj kupki. Kada se maska na licu osuši, isperite lice i stavite tanak sloj hidratantne kreme. Budite ubeđeni da će vam vaša koža biti zahvalna i da će umeti da ceni svu pažnju koju ste joj poklonili bez obzira na predrasude da je nega kože samo ženska briga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.