U trendu

Ispeglajte bore – kremom od samo tri sastojka!

Sitne bore ispod očiju su noćna mora većine žena. Sve znamo koliko je to područje nežno i delikatno, pa se zato baš na njemu prve bore i pojavljuju. Zbog toga je izuzetno važno da ovaj deo lica bude stalno hidriran i dobro nahranjen, a za to vam nisu potrebne skupe kreme sa milion nepoznatih i štetnih sastojaka!

Negujte predeo ispod očiju prirodno. Kreme za oči možete napraviti i u kućnoj varijanti, a evo i kako:

POTREBNO JE:

1 kašika kokosovog ulja,

2 kapsule vitamina E3,

kapi ulja tamjana.

PRIPREMA:

Zagrejte kokosovo ulje kako bi se otopilo, pa ga sipajte u teglicu. Sipajte u njega ulje iz kapsula vitamina E, pa potom i ulje tamjana i nežno mešajte. Dobro zatvorite teglicu i stavite u frižider.

Nanosite ovu kremu svake večeri pred spavanje.

ZAŠTO JE DELOTVORNA?

Kokosovo ulje odlično hrani kožu, dok ulje tamjana ima svojstva protiv starenja kože i pospešuje njenu zategnutost. Vitamin E podstiče proizvodnju ćelija i uklanja štetu nastalu sunčanjem.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Oki

    Prirodna krema protiv bora je uvek na prvom mestu kada odabiram kreme za lice. Šta treba da bude sadržano u jednoj prirodnoj kremi za lice na bazi pčelinjeg otrova? Precizno definisana koncentracija pčelinjeg otrova. Zašto? Zato što upravo pčelinji otrov podpomaže proizvodnju prirodnih jedinjenja u koži. Prilikom korišćenja ovakve kreme popunjavaju se i zatežu bore. Važna napomena za one koji se plaše tog pčelinjeg otrova! Kada se krema utrlja utrljavanja i naravno nežno izmasira kože, osetićete blago peckanje i zatezanje. Eureka! To je to. Pčelinji otrov radi svoj posao. I što je još veoma bitno krema na bazi pčelinjeg otrova pro100healthy pomaže u samostalnoj regeneraciji kože. Dakle, ako niste alergični na pčelinji otrov, probajte ovu kremu. Osetite ubod lepote.

  2. Anonimni

    Ne razumem. Svi engleski prevodi kazu da je Timijan – majcina dusica a da je Tamjan =Incense. Razlika je veca, narocito ako se radi o sastojcima za ljudsku upotrebu. Zestimo se sa/bez razloga?

  3. Velibor

    Neko je izbrisao moj komentar u kom ispravljam grešku – nije TAMJAN već TIMIJAN! Ovde navodim podatke o TIMIJANU: Etarsko ulje timijana je antiseptik, ekspektorans, bronho-spazmolitik, stomahik i anthelmintik. Upotrebljava se spolja za utrljavanje (10 %) i služi za izradu oficinalnog tečnog opodeldoka (Liminentium Opodeldoch liquidum, Ph.Jug.II). Zbog znatnog sadržaja fenolskih sastojaka (timol i karvakrol), dobar je antiseptik, pa se koristi za izradu kozmetičkih preparata, a ima i spazmolitičko dejstvo. Na mnogim mestima na internetu, naći ćete TAMJAN umesto TIMIJAN! To je posledica PREPISIVAČKE ŠKOLE! Neko je, davno, napravio slovne greške pa je, umesto TIMIJAN, napisao TAMJAN! A, posle, samo su PREPISIVAČI ponavljali grešku. Očekujem da i ovaj moj tekst neko brže-bolje IZBRIŠE, umesto da prizna omašku! (Napisati ULJE OD TAMJANA je isto kao da ste napisali ULJE OD GIPSA!) Dakle, još jednom: ulje od TIMIJANA! Velibor

Napišite komentar