U trendu

Izgledaćete lepše nego ikad: Ova boja je NAJBOLJA za tanku i retku kosu

Birajte nijansu koja odgovara vašoj prirodnoj boji kose

Svaka devojka bi volela da ima gustu i jaku kosu koja prosto zrači volumenom. Međutim, kao posledica različitih faktora, poput genetike, ali i korišćenja neadekvatnih proizvoda, činjenica je da mnoge žene muče muku sa retkom kosom.

S druge strane, trendi frizure za proleće uglavnom poguduju tankoj kosi jer joj daju na volumenu.

Ako imate tanku kosu, možda ne bi bilo na odmet da sada promenite frizuru, ofarbate je i učinite vizuelno gušćom.

1. Dobro ošišana kosa je glavni preduslov

Ako želite da imate gušću kosu, bitno je da je ravnomerno ošišana.

To je preduslov za bilo kakvu dalju doradu i stilizaciju. Loše ošišana kosa neće prkositi gravitaciji jer će je njena težina vući nadole. Bez dobre frizure, možete koristiti najbolji preparat na svetu, ali i dalje nećete moći da kreirate volumen kakav želite.

2. Dužina i gustina kose

Prilikom izbora boje, svako od nas prvo razmišlja o tome kako ćemo je održavati. Dakle, evo dobrog saveta – nikada ne farbajte celu kosu u istu nijansu. Umesto toga, izaberite pramenove da biste postigli zanimljivu igru svetlosti, a samim tim i vizuelno veću gustinu kose.

A kada je stilizujete, uvek birajte bočni ili cik-cak umesto centralnog razdeljka. Duboki asimetrični razdeljak daje iluziju veće gustine.

3. Senčenje korena

Senčenje je najbolja tehnika za tanku kosu, jer kontrast boja stvara efekat gustine. Kada farbate koren kose, birajte malo tamniju nijansu.

4. Pramenovi

Svetli, tanki pramenovi koji uokviruju lice, kao i balajaž, idealne su opcije za osobe sa tankom kosom.

5. Birajte boje koje se lako održavaju

Umesto da idete u krajnosti (od plave do crvene, na primer), držite se tonova koji najbolje odgovaraju vašoj prirodnoj boji kose. Izbegavajte previše tamne ili suviše svetle nijanse u širokom luku, osim ako niste spremni da svake dve nedelje farbate izrastak. Osim toga, važno je da znate da crne i crvene nijanse takođe ističu nedostatak gustine i volumena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar