U trendu

Kad vidite koliko je korisna nikad više nećete da bacite vodu u kojoj ste kuvali pirinač, vekovima je koriste za ovo

Ispiranje kose i lica pirinčanom vodom u poslednje je vreme jedan od najvećih trendova na društvenim mrežama. Devojke i žene pokazuju lepo, sjajno i negovano lice, a sve pripisuju vodi u kojoj se natapao beli pirinač.

Ova praksa je novi trend na zapadu, ali na Dalekom istoku žene ovako nešto rade puno duže.

Prema radu objavljenom u Journal of Cosmetic Chemists, japanske dvorske dame iz razdoblja Heian (između 794. i 1185. godine) navodno su svakodnevno kosu ispirale pirinčanom vodicom pod nazivom Yu-Su-Ru.

Reč je o triku koji se vekovima koristi u Indiji, Kini, Koreji i Japanu. Prelijte nekuvan pirinač hladnom vodom, operite i isperite dva puta. Pirinčanu vodicu iskoristite nakon trećeg ispiranja. Pustite je da se natopi, mešajte i vodu iskoristite odmah.

Podmlađena koža
Osim toga, voda u kojoj ste kuvali pirinač odlična je za negu kože lica. Kada se ohladi, stavite je u frižider i iskoristite u roku od 3 dana. Samo nanesite pirinčanu vodu na lice rukama ili uz pomoć kuglice vate, ostavite kratko na licu, pa isperite. Poželjno je da koristite integralni pirinač, koji je bogat vitaminom E i vaša koža će dobiti onaj zdravi sjaj, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar