U trendu

Kako da na prirodan način posvetlite tamne pazuhe: Sve sastojke već imate u kuhinji

Tamne pazuhe mogu biti neugodne u bilo koje doba godine. I, hajde da prihvatimo da se većina indijskih žena bori protiv ovog stanja kože, ali postoji nešto što treba da znate! Tamni pazusi se lako mogu posvetliti kod kuće i ne morate da vidite lekara za kožu da preokrene ovo stanje. Pa, evo pogleda na pet kuhinjskih lekova koji vam mogu pomoći da se rešite tamnih pazuha.

Soda bikarbona

Pronađena u skoro svakom domaćinstvu, soda bikarbona je najbolja stvar za osvetljavanje pazuha. Sve što treba da uradite je da pomešate sodu bikarbonu sa vodom da napravite gustu pastu. Sada nanesite ovu pastu za ribanje ispod pazuha dva puta nedeljno i oribajte pazuhe. Nakon što završite sa ribanjem, samo isperite smešu i osušite područje.

Kokosovo ulje

To je najrasprostranjenije ulje u zemlji jer se proizvodi lokalno i verujemo da je najkorisnije. Popularno je zbog svog prirodnog sredstva za osvetljavanje kože – vitamina E. Samo masirajte pazuhe kokosovim uljem dnevno i ostavite da deluje petnaest minuta. Nakon toga isperite ga normalnom vodom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ne samo da seče masnoće već i uklanja mrtve ćelije jer sadrži blage kiseline koje su prirodna sredstva za čišćenje. Pomešajte dve kašike svakog ACV-a sa sodom bikarbonom i nanesite ovu mešavinu na pazuhe. Sada ostavite da deluje pet minuta i isperite hladnom vodom kada se osuši.

Maslinovo ulje

U davna vremena, žene su korišćenjem maslinovog ulja isticale i naglašavale svoju lepotu, a mnoge se toga i danas pridržavaju. Pomešajte kašiku maslinovog ulja i kašiku smeđeg šećera i dobićete prirodni, domaći piling. Utrljajte ga dva minuta na potamnela područja pazuha, i ostavite da deluje nekoliko minuta. Zatim temeljno isperite mlakom vodom.

Limun

Limun se smatra prirodnim izbeljivačem. Samo utrljajte polovinu limuna na tamna područja kože svakog dana u trajanju od dva-tri minuta pre tuširanja i vrlo brzo ćete videti razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar