U trendu

Kako da se rešite tvrde kože na nogama: Najbolji trikovi za meka stopala

Došlo je vreme je da izvadite papuče i sandale iz ormara, a tvrda koža na nogama nije nešto sa čime bi trebalo da se borite pre početka letnje sezone. Uz redovnu negu i korišćenje jednostavnih, ali efikasnih kućnih lekova, možete da održite stopala mekim i zdravim. Ne zaboravite da je prevencija ključna, pa uložite u kvalitetnu obuću i prepustite se redovnom maženju stopala.

Zašto se stvara tvrda koža na stopalima?

Tvrda koža na stopalima obično se javlja kao rezultat dužeg pritiska ili trenja na kožu cipelama ili dugotrajnog hodanja. Kako koža pokušava da se zaštiti od povreda, počinje da se zgušnjava u pogođenim područjima. Faktori kao što su nepravilna obuća, povećana telesna težina ili čak određena medicinska stanja kao što je dijabetes mogu doprineti bržem razvoju tvrde kože.

Kućni trikovi za uklanjanje tvrde kože

1. Piling stopala

Redovni piling je ključan za uklanjanje mrtvih ćelija kože i sprečavanje zadebljanja kože. Napravite domaći piling mešanjem šećera ili morske soli sa maslinovim uljem ili kokosovim puterom. Nanesite na stopala nežnim kružnim pokretima, a zatim isperite toplom vodom.

2. Čarape za hidrataciju

Da biste dubinski navlažili kožu, pre spavanja obujte čarape natopljene hidratantnom kremom ili uljem. Za najbolje rezultate nanesite debeli sloj omiljene kreme, stavite pamučne čarape i ostavite preko noći. Koža će ujutru biti mekana i hidrirana.

3. Korišćenje specijalnih uređaja

Razmislite o kupovini posebnog uređaja za rukovanje tvrdom kožom, kao što je električna turpija za kožu. Ovi uređaji su efikasni u uklanjanju debljih slojeva tvrde kože i nude brze rezultate.

4. Prirodne kreme

Redovno vlaženje stopala je neophodno. Koristite prirodne sastojke kao što su aloe vera, shea puter ili pčelinji vosak da biste umirili i hidrirali kožu. Nanesite kremu na stopala svako veče nakon kupanja da bi ostala mekana.

5. Dodatni saveti

Redovno vršite piling. Ujutru i uveče tretirajte stopala kremom protiv tvrde kože. Pažljivo uklonite višak kože pomoću alata. Redovno idite na negu stopala i ne nosite cipele koje su preuske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.