U trendu

Ko-vošing je najnovija metoda pranja kose, a evo u čemu je trik

Nega kose postala je sastavni deo svakodnevne rutine. U potrazi za zdravom, sjajnom kosom, pripadnice lepšeg pola stalno istražuju različite proizvode i tehnike.

Jedna od tih tehnika koja je privukla pažnju naziva se ko-vošing ili kondišener vošing. Međutim, šta tačno znači ta reč i kako može da utiče na zdravlje vaše kose?

Ova metoda podrazumeva pranje kose isključivo regeneratorom, bez upotrebe šampona. Tradicionalni način pranja kose uključuje upotrebu šampona kako bi se uklonile nečistoće, masnoće i ostaci proizvoda za oblikovanje.

Posle toga, nanosi se regenerator kako bi se kosa omekšala i hidrirala. Ko-vošing metoda izostavlja šamponiranje i oslanja se na regenerator kao jedini proizvod za čišćenje i negu kose.

Regeneratori često sadrže hidrantne sastojke koji mogu duboko da prodru u kosu, čineći je mekom i sjajnom. Ova metoda može da bude posebno korisna za osobe sa suvom i oštećenom kosom.

Šamponi takođe često uklanjaju prirodna ulja s temena glave, što može dovesti do suve kose. Ko-vašing metoda čuva prirodna ulja koja se tradicionalnim načinom pranja kose spiraju sa temena glave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar