U trendu

Kosa od ovoga raste kao luda, a sastojak sigurno imate u kuhinji

Poznato je da Japanke imaju predivnu, svilenkastu i sjajnu kosu.

Međutim, mnogi ne znaju da se tajna njihove prelepe kose nalazi u kuhinjama svakog od nas.

Potrebno je samo da kosu ispirate pirinčanom vodom i ona će rasti mnogo brže nego inače.

Mada Japanke za ovo znaju vekovima, zapadna kultura je tek nedavno uočila dobrobit tečnosti koja ostaje nakon kuvanja pirinča. Pokazalo se da ona podstiče rast kose, jača dlaku i poboljšava zdravlje kože glave.

Iz ovih razloga, odlična je i kao sastojak kozmetike za lice, pa od nje možete napraviti i hranljive maske.

Postupak je vrlo jednostavan. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao pirinač. Nakon što operete kosu šamponom, pirinčanu vodu umasirajte u kožu glave, pa potom niz kosu sve do krajeva. Ostavite kosu natopljenu 10 minuta, pa isperite običnom vodom uobičajeno. Budite uporni i rezultati neće izostati, prenosi “Likemag“.

4 komentara
 1. Slas

  Pirinac se svakako ispira kad se skuva pa onda zacini tako da i nema potrebe solit dok se kuva

 2. Vesna

  Pa i na tom delu opadaju i proredjuju se i nemaju duzinu. A kad je u pitanju pirincana voda, znaci ne solite pirinac, a kakav ce biti kada se naknadno pirinac soli, nema veze. Ili treba kuvati samo za kosu pa baciti.

 3. IGOR

  Sto se tice muskaraca,koji pocinju rano da gube kosu,jedino resenje je da im se izvrsi presadjivanje najkvalitetnijih dlaka,a koje se nalaze na stidnom delu njihovog tela.To su najotpornije dlake,koje trajno ostaju na kosistu muskaraca.Pored nesumnjivog kvaliteta,ove dlake imaju sposobnost brzog rasta,u odnosu na dlake,sa kosista glave.!

  1. Anonimni

   Da,i friz kao kod mangulice, al’ nema veze, kosa raste

Napišite komentar