U trendu

Kosa vam je stalno masna? To nema veze sa šamponom, problem je u nečem što svaki dan koristite

Četka za kosu je često zanemareno sredstvo u našoj svakodnevnoj rutini nege kose, uprkos činjenici da je koristimo nekoliko puta dnevno. Iako je neophodan za raspetljavanje, definisanje lokna i kroćenje neposlušnih pramenova, retko obraćamo pažnju na njegovo održavanje. Prljave četke mogu negativno uticati na zdravlje kose, zbog nakupljanja prljavštine, peruti, mrtvih ćelija kože i ostataka proizvoda. Na sreću, postoje jednostavni načini da ih očistite.

Četke ravnomerno raspoređuju prirodna ulja od vlasišta do vrhova, čineći kosu mekšom, sjajnijom i zdravijom. Ali ako su prljave, mogu učiniti više štete nego koristi. Prljavština i ulja se mogu nakupiti na čekinjama, što može dovesti do problema sa vlasištem i ukupnim zdravljem kose.

Koliko često treba čistiti četku za kosu?

Bez obzira koju vrstu četke koristite, važno je da je čistite bar jednom mesečno. Redovnim čišćenjem vaša kosa će biti zdravija, sjajnija i lepša. Redovno održavanje četke će takođe produžiti njen vek i obezbediti optimalne rezultate u svakodnevnoj nezi kose.

Nega kose se ne završava samo pranjem i stilizovanjem; čišćenje alata koje koristimo takođe igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja i lepote naše kose.

Koraci za čišćenje četke za kosu

Uklonite dlake sa četke:

Prstima povucite pramenove kose sa čekinja i bacite ih.

Potopite četku u toplu vodu:

Umočite četku u posudu sa toplom vodom. Ako je četka jako prljava, dodajte nekoliko kapi šampona ili blagog sapuna. Ostavite četku da se namače 10 do 15 minuta.

Očistite vlakna četke:

Koristite četkicu za zube sa mekim vlaknima ili malu četkicu za čišćenje da nežno pročistite čekinje da biste uklonili prljavštinu. Pazite da ne trljate previše da ne biste oštetili čekinje.

Isperite četku toplom vodom:

Nakon što ste očistili čekinje, temeljno isperite četku pod toplom vodom da biste uklonili ostatke sapuna.

Osušite četku:

Nežno osušite četku peškirom ili papirnim ubrusom. Zatim ostavite da se potpuno osuši na vazduhu pre ponovne upotrebe.

Sredstva za čišćenje četkica za kosu

Šampon:

Dodajte kašičicu šampona u toplu vodu. Šampon je odličan za uklanjanje prljavštine i ulja sa čekinja, posebno sa četkica od prirodnih vlakana, plastike i drveta.

Prašak za pecivo:

Dodajte kašiku sode bikarbone u toplu vodu i potopite četku 10 do 15 minuta. Soda bikarbona prirodno čisti i uklanja nakupljenu prljavštinu, idealna je za plastične i drvene četke.

Sirće:

Pomešajte jednake delove vode i sirćeta, potopite četku 30 minuta, a zatim isperite. Sirće je odlično za dezinfekciju četkica sa prirodnim vlaknima i plastičnih četkica.

Deterdžent za suđe:

Pomešajte malu količinu deterdženta za suđe sa toplom vodom i potopite četku 10 do 15 minuta. Deterdžent efikasno uklanja ulja i ostatke proizvoda i idealan je za četke sa prirodnim vlaknima, plastične i drvene četke.

Čišćenje različitih vrsta četki za kosu

Četka sa prirodnim vlaknima:

Nežno očistite mešanjem nekoliko kapi šampona u mlakoj vodi. Umočite čekinje, isperite i ostavite da se osuše na vazduhu.

Plastične ili najlonske četke:

Uklonite kosu, potopite u toplu vodu sa nekoliko kapi šampona ili deterdženta za suđe, oribajte čekinje četkicom za zube i isperite.

Drvene četke:

Pazite da drvena drška ne pokvasi. Uklonite kosu, nežno stavite čekinje u mlaku vodu sa malo sapuna, isperite i ostavite da se osuše na vazduhu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.