U trendu

Koža pamti sve: Zbog nepravilne nege brže starimo

Predeo oko očiju je najosetljiviji deo na našem licu, koža je u tom predelu najtanja i najpodložnija promenama. Baš iz tog razloga, bore oko očiju se javljaju kao prvi znaci starenja.

Pored genetike, za koju nismo odgovorni, rane bore, podočnjaci i fleke se javljaju zbog loših životnih navika i neadekvatne nege kože lica.  To dovodi do toga, da veoma mlade osobe izgledaju znatno starije nego što zaista jesu.

Faktori na koje možemo uticati

  • Ne koristite jaku i nekvalitetnu šminku koja isušuje kožu i smanjuje elastičnost
    obavezno skinite šminku pre spavanja
  • Smanjite konzumiranje nikotina i kofeina
  • Ne izlažite se prejakom suncu bez adekvatne zaštite
  • Umivajte se isključivo hladnom vodom bez korišćenja agresivnih sredstava
  • Ne mrštite se i ne pravite često grimase
  • Hidrirajte kožu lica što je više moguće preparatima na prirodnoj bazi

Pored svega navedenog pijte dosta tečnosti, da bi vaša koža bila hidrirana. Dehidrirana koža postaje suva i sklona borama, a regija oko očiju biće prva na udaru.

Neka u vašoj ishrani bude zastupljeno dosta voća i povrća, ribe takođe. Zdravlje na usta ulazi, što znači da ako vaš organizam hranite zdravim i kvalitetnim materijama, to će se odraziti na vaš fizički izgled i vašu lepotu.

Sada kada znate kako da predupredite pojavu bora, podočnjaka i svih neželjenih promena u predelu lica, preostaje vam samo da se toga i pridržavate. Kažu da koža sve pamti, zato navreme povedite računa o zdravlju vaše kože, bićete zdraviji i ujedno ćete prolongirati proces starenja

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar