U trendu

Kozmetički preparati na bazi plemenitih metala

Otkriveno je da plemeniti metali poput zlata i platine mogu biti od izuzetno velike pomoći kada je reč o usporavanju čitavog procesa starenja, kao i prilikom uklanjanja svih njegovih pratećih manifestacija.
Industrija preparata za borbu protiv starenja došla je u novije vreme do otkrića vrednih pažnje. Međutim, ono što su istraživanja najskorijeg datuma otkrila jeste da su najefikasniji u uklanjanju bora, kao i drugih znakova starenja, upravo plemeniti minerali i metali poput zlata. Iako će ovo mnogima ličiti na još jedan hir kozmetičke industrije, činjenica je ipak da plemeniti minerali i metali predstavljaju najpraktičniji i najefikasniji način nošenja sa starošću. U prilog tome ide još jedna činjenica – naučnici su takođe čvrsto stali iza ovog otkrića. S obzirom na svoje odlike, plemeniti minerali i metali sigurno će označiti revoluciju u kozmetičkoj industriji, i to čak u nama bliskoj budućnosti.
Nema sumnje da će u istoj toj bliskoj budućnosti gotovo svi proizvođači imati barem po jednu liniju proizvoda baziranih na plemenitim metalima poput zlata ili platine. Međutim, i pored toga što se većina kozmetičkih kompanija još uvek nalazi u eksperimentalnim fazama, ipak postoji jedna koja je još pre izvesng vremena uvidela potencijale plemenitih metala. Kompanija "Oro Gold Cosmetics" smatra se pionirom u ovoj oblasti: upravo je u ovoj kompaniji pre izvesnog vremena otkrivena neiscrpna snaga i potencijal plemenitih metala, zlata posebno, u uklanjanju bora. Zbog toga je i čitavu jednu liniju proizvoda za negu kože i uklanjanje znakova starosti zasnovala upravo na zlatu kao glavnom sastojku.
Od osobina korisnih po zdravlje kože posebno treba izdvojiti izuzetan potencijal zlata u pospešivanju cirkulacije u koži, kao i snabdevanje "bolesnih" ćelija hranljivim sastojcima preko potrebnim za njihovo ponovno "izlečenje". Jednom kada se nivoi elastina i kolagena dovedu u normalu a koža povrati svoju glatkoću i sjaj, zlato postaje njen glavni zaštitnik, čuvajući je od slobodnih radikala i njihovih nepoželjnih uticaja, kao i od brojnih oštećenja koja izazivaju pojavu bora i utiču na boju kože.
Takođe, prirodna sklonost zlata da doprinosi umanjenju otoka, čini ga savršenim dodatkom dnevnom sredstvu za čišćenje lica, kao i idealnim dodatkom za svakodnevnu kremu za održavanje vlage kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.