U trendu

Male promene u načinu šminkanja

Kada želimo da promenimo izgled, najbrži način za to je – promena frizure. Ipak, ne moramo praviti drastične izmene, ponekad su dovoljne sitne intervencije na licu.
Osvežite kožu
Ako svakodnevno koristite puder, prastanite to da činite neko vreme. Koža će vam izgledati svežije i blistavije jer puder apsorbuje svetlost.
Zamenite podlogu korektorom
Kada vam dosadi da svakodnevno nanosite podlogu za šminku, nanesite samo korektor na neke delove lica – oko očiju ili na delove na kojima je vidljivo crvenilo. Preporučujemo kremasti korektor koji se jednostavno nanosi.
Zasijajte pomoću bronzera
Sada je početak leta, pravo vreme za to. Nabavite kvalitetan bronzani puder i nanesite ga na obode lica. Tako oivičeno, vaše lice će sijati pravim letnjim sjajem.
Za još više sjaja
Za blistavi izgled, koristite kremasto rumenilo umesto rumenila u prahu. Kremasto rumenilo bolje upija u teksturu lica i deluje prirodnije.
Podignite trepavice
Da bi vam trepavice što više bile usmerene nagore, uspravite maskaru i pokušajte da namažete svaku dlačicu pojedinačno. Na ovaj način, oči će vam delovati krupnije.
Postignite utisak bademastih očiju
Ako želite suprotan efekat od prethodno opisanog, dakle bademaste oči i istaknutije jagodice, postupite suprotno: četkicu maskare prevlačite s leva na desno i obratno. Nanesite dva sloja.
Postignite dramatičan izgled
Zakovrdžajte trepavice. Specijalne maskare pomoći će vam u postizanju ovog zanimljivog efekta.
Intenzivirajte boju očiju i povećajte ih
Ako imate zelene oči ili oči boje lešnika, probajte ajlajner boje plavog patlidžana. Ako su vam oči plave ili sive, probajte tamnosivi ajlajner. Za sve boje očiju, mornarskoplavi ajlajner je bolje rešenje od crnog.
Da bi sitne oči delovale veće, treba naneti belu olovku za oči u unutrašnje uglove oka.
Izaberite pravi puder
Ako ste bledog lica, neophodno vam je da izaberete pravi puder. To možete učiniti tako što ćete naneti rumenilo boje breskve na predeo ispod očiju, pa preko toga puder. Ako lice izgleda prirodno, to je boja za vas.
Istaknite obrve
To je završni potez na licu koji uokviruje sliku. Nanesite prvo puder, a onda obojite taj deo olovkom za obrve za nijansu svetlijom od boje obrva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar