U trendu

Najbolji lek za ispucala stopala: Soda bikarbona i 1 namirnica učiniće da vam stopala uvek izgledaju sjajno

Ovaj recept za kućni pedikir osvojio je Internet jer brzo suva i ispucala stopala pretvara u glatka i negovana

Potrebno ti je samo malo mleka i sode bikarbone i samo malo truda – isprobaj!

Ako smo preko zime možda zanemarile stopala, onda je velika verovatnoća da je njihova koža sada gruba, suva i tvrda, pukotine na petama i uopšte, ne izgledaju dobro

Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnim pedikirom, ali često to nije dovoljno da „izdrže“ celo leto. Postupak treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga ti preporučujemo ovaj jednostavan, a delotvoran ‘recept’.

Mnogi se kunu u ovaj ‘lek’ za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledaj kako napraviti fantastičnu mešavinu od koje će ti stopala izgledati sjajno!

Potrebno je:

  • 2-4 šoljice mleka
  • šaka sode bikarbone
  • veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obe noge)

Kako napraviti mlečnu kupku

1. Zagrej mleko, pazi da ne bude prevruće. Možeš koristiti dve do četiri šoljice, zavisno od veličine lavora, koliko su ti velika stopala i koliko imaš mleka kod kuće.

2. Uspi mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

3. Natapaj prste u mleku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospi kupku.

4. Umešaj sodu u mešavinu s pomoću stopala.

5. Dobro nakvasi kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masiraj tečnošću ta područja – naravno, slobodno koristi i ruke ako je potrebno.

6. Nemoj zaboraviti namakati u tečnosti i gornji dio stopala kao i  zglobove – ako nisu dovoljno nakvašeni, masiraj ih tečnošću. To su delovi stopala koja se najviše vide kad nosiš sandale ili japanke.

7. Kad si dovoljno istrljala stopala, udobno se zavali u naslonjač, uključi TV ili čitaj neki časopis dok se stopala fino kvase u lavoru.

8. Operi noge toplom vodom i dobro ih osuši.

Odmah bi trebala da primetiš kako tvoja stopala sada izgledaju negovanije i podmlađeno! Ova kombinacija sastojaka deluje jer se isti međusobno dopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad se ista omekša, prenosi miss7.

Kako se spravlja i koristi ova kupka, možeš pogledati i u sledećem videu:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.