U trendu

Neverovatna prirodna maska vraća u život oštećenu kosu, potrebna su samo 3 sastojka

Ova maske će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja i stimuliše rast kose.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 meseca, bez prekida, piše Uspešna žena.

Rezultat primene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan. Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Potrebno je:

  • 3-4 kašike toplog mleka
  • 1 kašičica meda
  • 7 gr suvog,  ili 20 gr svežeg kvasca

Priprema:

U 3-4 supene kašike toplog mleka rastvoriti 1 kašičicu meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca (za dugu kosu koristite duplirajte količinu). Ostavite na toplom mestu da se fermentiše, 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), posle kosu oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju oštećenu kosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.