U trendu

Nije kiselo mleko: Izgoreli ste na suncu? Ovaj trik pomaže za pola sata, a caka je u jednom proizvodu!

Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može da ima neprijatne posledice poput opasnih opekotina. Sindi Alen-Stjuart, iskusila je to na svojoj koži nakon odlaska na plažu. Iako je nanela sredstvo za sunčanje, njena osetljiva koža je izgorela, a leđa su joj bila crvena i upaljena, prenosi britanski „The Sun“. U potrazi za rešenjem, Sindi je dobila savet od svoje svekrve koji se činio veoma neobičnim.

“Nanesi penu za brijanje na opekotine od sunca i ostavite da odstoji tako pola sata “, rekla joj je svekrva i dodala:

“Pena će početi da izvlači temperaturu iz kože. Nemojte da se zabrineš ako koža počne da te svrbi, upravo na taj način pena za brijanje deluje na upaljenoj koži. I kad osetiš da ti je hladno na opečenom delu kože, to je takođe dobar znak. Mentol iz pene za brijanje rashlađuje kožu i spušta temperature”, napisala je Sindi.

Iako je bila skeptična, Sindi je primetila poboljšanje, ali je takođe savetovala da se postupak ponovi ako opekotine i dalje budu prisutne sutradan.

Ipak, važno je napomenuti da ovaj trik ne bi trebalo smatrati zamenskim umesto kreme za sunčanje. Sredstvo sa zaštitnim faktorom je i dalje apsolutno neophodno prilikom izlaganja suncu, a Sindi je otkrila da je ovaj trik sa penom za brijanje bio efikasan u slučaju da je izgorela na suncu. Ona je podelila da je ranije koristila gel od aloje, ali je priznala da se trik sa penom pokazao delotvornijim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar