U trendu

Nije svejedno perete li kosu ujutru ili uveče: Stručnjaci tvrde da je jedna navika zdravija

Pranje kose čini se kao jednostavan zadatak, a većina to radi tokom večernje rutine jer tada ima više vremena za sušenje i stilizovanje. Iako mnogi misle da nema veze peru li kosu ujutru ili uveče, stručnjaci tvrde da nije isto i otkrivaju koja je navika zdravija.

Kako prenosi Insider, ako perete kosu pre spavanja, možda ste primetili da se više masti i da je morate češće prati. Stručnjaci kažu da je to samo prividno jer je tokom spavanja pritisnuta uz jastuk, pa se direktno odnosno izgubi volumen, a samim time deluje masnije. Ipak, taj gubitak volumena dovoljan je razlog da je svaka dva dana ponovo perete, što nikako nije zdravo.

Koliko god mislili da ste je osušili do kraja, ona će ostati malo vlažna, a mokre vlasi mnogo su osetljivije od suvih i lakše se lome. Vrhovi se mrse i pucaju, a ujutro se budite s lošom i neurednom frizurom, pa potrošite mnogo vremena na stilizovanje.

Još jedan razlog da izbegavate pranje kose uveče je stvaranje gljivica. One obožavaju mokra i topla mesta, a dobitna kombinacija vlažna su kosa i mekani jastuk. Ono što nikako ne biste smeli da radite jeste da zaspite s potpuno mokrom kosom – ujutro ćete se vrlo verovatno probuditi s glavoboljom, stvaraju se gljivice i plijesan, perut…

Zbog ovih nekoliko razloga stručnjaci preporučuju da kosu uvek perete u jutarnjim satima, dobro je osušite, napravite frizuru i krenete odrađivati obaveze, ali ako ipak mislite da nemate vremena za to, držite se ovih uputstava tokom večernjeg pranja: dobro osušite kosu, koristite proizvode za volumen i spavajte na svilenoj jastučnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar