Novi trend oduševio milione: Dodajte ovaj jeftin začin u šampon i kosa će vam rasti ludom brzinom

Jedan od najvećih trendova nege kose u ovom trenutku je dodavanje jednog posebnom aromatičnog začina u šampon. Ovo je trend koji je postao popularan na TikToku, a obećava sjajnu i zdravu kosu koja brže raste.

Karanfilić je najpoznatiji po specifičnom mirisu i ukusu, zbog čega se rado i koristi u kulinarstvu. No, ovo nije samo interesantan začin, on se često koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova.

Kako je karanfilić bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla, sve navedeno utiče na jačanje folikue dlake i samim tim podstiče brži rast kose.

Takođe, ova biljka ima i antigljivična i antioksidativna svojstva koja mogu da doprinesu i da naše vlasište bude čistije, a to posebno važi za one koji pate od suve ili masne kože glave ili svraba na temenu, prenosi Blic Žena.

Kako ubaciti karanfilić u negu kose?

1. Izaberite šampon koji i inače koristite, ali bilo bi dobro da bude nešto nežniji i ne previše agresivan, te prilagođen vašem tipu kose.

2. Možete koristiti cele karanfiliće ili onaj u prahu. Ako koristite ceo, lagano ga zgnječite kako bi se oslobodilo eterično ulje.

3. Zagrejte vodu tako da bude topla na dodir, ne previše vruća! U toplu vodu dodajte karanfilić u prahu ili izdrobljene karanfiliće i ostavite smesu da odstoji 15-20 minuta.

4. Procedite smesu od karanfilića i pomešajte je sa svojim šamponom u srazmeri 1:2 (jedna trećina treba da bude mešavina od karanfilića, a dve trećine šampon).

5. Ovu smesu koristite kao i običan šampon. Nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.