U trendu

Novi trend u svetu: Žene se kunu u ovu namirnicu za savršenu i blistavu kožu

Isprobavanje raznih saveta za negu lica je svojstveno mnogim ženama. U poslednje vreme aktuelan je jedan novi trend, koji apsolutno nema nijedan negativan efekat, štaviše….

Naime, možda bi vašoj rutini nege kože dobro došao neobičan završni dodatak — sardine!

Konzumiranje male i masne riblje konzerve čini kožu glatkom i vlažnom poput “stakla”, ako je verovati TikTokerima koji se kunu u ovu metodu.

Tiktokerka Katia rekla je u videu da jedan period godine isključivo jede sardine svaki dan za doručak “za savršenu kožu”.

Njeni su se komentatori složili da taj trik pali.

“Kunem se da sam danas pojela konzervu i pogledala se u ogledalo kao ‘odakle dolazi taj sjaj’,” podelila je jedna korisnica.

“Ja sam Portugalka. Sardine su naše tajno oružje… za cure koje ih ne mogu jesti iz konzerve, probajte paštetu od sardina! Neverovatna je kada je namažete na hleb”, pohvalila je druga korisnica.

Još jedna TikTokerka, koja je sebe nazvala “Vaša omiljena kraljica sardina”, često hvali benefite baš ove ribe za zdravlje i lepotu.

Nekoliko drugih influensera objavilo je da jedu sardine za “staklenu kožu”, pa je američki HuffPost odlučio tu teoriju ispitati s dermatologom i nutricionistom.

Dijetetičarka iz Kentuckyja, Amanda Nighbert, objasnila je da sardine, hrana s visokim udelom belančevina i niskim udelom ugljikohidrata, daju telu zdrave masti i vitamine koji su takođe dobri za kožu.

“Jedna porcija osigurava vam pregršt omega-3 masnih kiselina, 30-70% vaših dnevnih potreba za vitaminom D, do 130% vaših potreba za B12 i 70-90% vaših dnevnih potreba za selenom”, rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.