Očistite svoj organizam!

Dani su još uvek dugi, telo lakše sagoreva masti i gode mu šetnje. No, vrućina počinje da ometa cirkulaciju. Stoga je dobro pročistiti svoje telo, kako od toksina tako i od eventualno zaostalih masnih naslaga.
Povedite računa o ishrani i naročito izbegavajte so. Smanjite upotrebu soli na najmanju meru, a kao začin koristite začinsko bilje, limun ili sirće. Salate i povrća začinite umakom od ulja, luka i jabukovog sirćeta. Možete ga pripremiti i ranije i čuvati u flaši, pa koristiti kad vam zatreba. Umaci su takođe na štetnoj listi, jer sadrže masti i intenzivnog su ukusa. Ograničite se na jednu do dve kriške integralnog hleba za doručak.
Ukoliko ni ovo ne pomogne, predlažemo jednonedeljnu dijetu za detoksikaciju organizma. Za doručak pojedite ananas, jabuku ili kivi, jogurt sa žitaricama ili integralni hleb i čaj. Za ručak sirovo ili bareno povrće začinjeno maslinovim uljem i limunom, integralni pirinač sa povrćem, piletinu, oslić sa roštilja ili kuvan; a za večeru pojedite zelenu salatu s paradajzom i krastavcem, kuvano povrće ili supu od povrće, tvrdo kuvano ili pečeno jaje, ćureća prsa sa malo soli ili belu ribu. Za međuobrok pojedite obrani jogurt.
Vaše telo će, takođe, odlično reagovati na kozmetičke tretmane, bilo da ih obavljate sami kod kuće, ili da se prepustite veštim rukama dobrog kozmetičara. Dobre navike su hodanje, vožnja bicikla i trčanje.
Priuštite svojim nogama masažu, to je takođe dobra navika. Muškarci ređe nego žene prebacuju nogu preko noge; ipak, ako imate ovu naviku, rešite je se što pre. To ometa cirkulaciju, pogoduje pucanju kapilara i pojavi proširenih vena.
Sprečite osećaj težine u nogama: ujutru i uveče nanosite kremu koja hladi. Time ćete poboljšati cirkulaciju i sprečiti začepljenje krvnih sudova. Plivanje jača mišiće celog tela i odličan je sport.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.