Oprezno pod suncem

Iako su vam poznata sva aktuelna upozorenja o štetnosti prekomernog sunčanja, jasno je da niko ne može da odoli zadovoljstvu koje pruža užitak na plaži. Ukoliko spadate u red onih koji vole da se s godišnjeg odmora vrate s lepom bronzanom bojom, pripremite se. Sreća je da s preparatima koji vam stoje na raspolaganju ne morate da se odreknete savršeno preplanulog tena.

Vodite računa da posebno štitite grudni deo, vrat i leđa. Pre odlaska na plažu istrljajte ih vlažnim peškirom, a zatim na ta mesta nanesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom koji ste odabrali još pre odlaska na more. Nipošto se ne izlažite suncu između deset i 14 časova. U tom periodu, kada je sunce izrazito jako, gotovo da nema zaštitnog faktora koji može učiniti da ne izgorite.

Kada je nanošenje kreme u pitanju, važno je da proizvod redovno i pravilno nanosite, jer on može da ostane na odeći ili peškiru, ili da jednostavno ode zajedno sa znojem s vašeg tela. Ukoliko koristite viši faktor zaštite, logično je da ćete manje crneti, ali boja koju budete dobili duže će trajati i koža vam se neće ljuštiti. Naravno, vodite računa i o tome da tokom izaganja suncu ne dođe do dehidracije. Za vreme paklenih vrućina preporučljivo je da u organizam unosite najmanje dva-tri litra tečnosti dnevno.

Ukoliko na koži primetite crvenilo, napravite pauzu narednog dana. Pomoći će vam hladan tuš i vlažne obloge. Na kraju krajeva, možete uživati na suncu, ali morate biti oprezni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.