Ovaj deo našeg tela pravo je leglo – prljavštine

Čak i najveći čistunci neki deo tela prilikom tuširanja ponekad zaborave, a kod većine ljudi taj deo tela je – pupak.

Dermatolozi tvrde da je pupak često najprljaviji deo tela. U pupku se nakupljaju znoj, prljavština i brojne bakterije, a samo brzinski potez tušem prema pupku nikako nije dovoljan da se sve to očisti.

Naučnici su u pupku otkrili čak i neke bakterije koje su im dosad bile nepoznate zbog specifičnih uslova. Ako svoj pupak ne perete redovno i temeljno, to može dovesti do opasno visoke koncentracije bakterija u njemu.

Dermatolozi preporučuju da pupak čistite štapićem za uši umočenim u običnu vodu sa sapunom ili u alkohol. Zatim štapićem treba nežno proći po unutrašnjosti pupka. Da biste bili sigurni da ste počistili sve nečistoće, prođite sve još jednim štapićem za uši koji ste samo namočili u vodu. Bilo bi dobro da se nakon toga još i istuširate i onda prosušite telo i pupak peškirom.

1 komentar
  1. FILIP

    Mozda je tvrdnja,da je pupak najprljaviji deo tela tacna. Ali unatoc tome,pupak i njegovo sisanje,muskarce prilikom seksa sa zenama,najvis eizludjuje bas pupak.I moram reci,da je i kod mene taj slucaj.Do sada nisam primetio nikakvu infekciju,koja bi bila vidljiva.

Napišite komentar