U trendu

Ovako je Merlin Monro negovala kožu (video)

Čini se da je dobra hidratacija zaista ključ najbolje nege.
Jubilej 60-godišnjice smrti čuvene holivudske dive, trebalo je ovog meseca da se obeleži na razne načine širom Amerike. Međutim, zbog izbijanja pandemije brojni događaji na ovu temu otakazani su ili odloženi.

Jedan od njih je i onaj koji je organizovao Makeup muzej iz Njujorka, u pitanju je izložba pod nazivom  “Pink Jungle: 1950s Makeup in America”, čiji deo je posvećen nezi kože Marilyn Monroe.

Jedan od najznačajnijih i najinteresantnijih izložbenih primeraka ove postavke tiče se recepta za negu kože, koji je filmskoj divi prepisao čuveni njujorški dermatolog mađarskog porekla, Erno Laszlo.

Recept sa detaljnim instrukcijama za neguu kože lica dermatolog je prepisao lepoj Marilyn 17. marta 1959. godine i ovaj dokument sada se već vodi kao artefakt, među muzejskom kolekcijom.

Kako ističu stručnjaci iz sveta lepote, koji us bili organizovani za postavku ove značajne izložbe – koža Marilyn Monroe nije bila problematična, ali je bila nešto suvlja, te je dermatolog prepisao negu formulisanu mahom na opsežnim sredstvima za hidrataciju kože.

Međutim, ono što je značajno u vezi ove „korak po korak“ nege od jutra do mraka, jeste to što je uputstvo koje je glumici dato ne samo detaljno i pravilno napisano, već i delotvorno, te bismo i danas mogli da se osvrnemo na ovaj recept i ukrademo poneku foru.

Recept za negu kože započinje sa detaljnim objašnjenjem za negu ulica ujutru:

Operite lice sa toplom vodom i i aktivnim PHelityl sapunom, dobro utrljajte sapun u kožu, zatim isperite toplom vodom i osušite kožu peškirom. Potom na kožu nanesite Erno Lazlo Normaliser Shake-It toner, koji ćete skinuti nežno maramicom, a potom naneti ispod očiju kremu za negu ovog predela, ta nakon toga lice prekriti dvofaznim puderom.

Večernja nega je podrazumevala veći akcenat na hidrataciji:

Na kožu lica nanesite Active PHelityl ulje, a to podrazumeva i usne, kao i vrat. Proizvod nanesite na parčetu pamučne tkanine ili vate, sve dok ne osetite da ulje praktično ne kaplje sa lica. Potom ovaj proizvod isperite  sa lica, prateći pažljivo uputstvo koje vam je dato za pranje lica ujutro. nakon što ste osušili kožu, nanseite na čitavo lice, usne, vrat i dekolte Active PHelityl  kremu za lice. Kremu nanseite u većim količinama, a potom je nežno maramicom skinite sa kože sa Controlling losionom, te prespavajte tako.

Sve proizvode koje je glumica koristila potpisuje naravno dermatolog koji ih je i preporučio, a većina njegovih proizvoda mogu i danas da se kupe. S obzirom da kozmetički brend za negu kože Erno Lazlo vrlo uspešno posluje.

Koliko možemo da primetimo njujorški dermatolog se vodio idejom da nakon nanošenja određenog proizvoda za hidrataciju, koža sama upije dovoljnu količinu, te da nije neophodno ostavaljati proizvod na njoj – ne bi li koža imala veću mogućnost da diše.

View this post on Instagram

One of the many unique items on display at the Makeup Museum’s “Pink Jungle: 1950s Makeup in America” exhibition is a collection of artifacts presented to the public for the first time ever from @ernolaszlonyc, including the personalized skincare prescription of Marilyn Monroe dated March 17, 1959. Erno Laszlo’s chief historian and branding officer Patricia Schuffenhauer shows here one of the products prescribed to Marilyn Monroe, the “Normalizer Shake-It,” a tinted toner treatment. Erno Laszlo decided to re-launch the Shake-It this month to celebrate the expected opening of the Makeup Museum. Shake-It is available on Erno Laszlo’s website, and the Makeup Museum will share more history about this iconic product and brand throughout the month as we give you a sneak peek look at the artifacts that comprise the “Pink Jungle” exhibition!

A post shared by MAKEUP MUSEUM (@makeupmuseumofficial) on

(Elle)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar