U trendu

Ovi trendovi u nezi kože su prevaziđeni: Kako da brinete o sebi u samo 3 koraka

Aktuelni trendovi, pa i  kada je u pitanju nega kože su skoro uvek prevazilaze one stare.  U negovanju kože poslednjih godina vlada trend „manje je više“ koji nam svima olakšava put do savršeno lepog izgleda.

Ove godine uvode se neki novi trendovi kada je u pitanju rutina nege tako da je vreme da neke nekorisne rutine ostavimo iza sebe.

Previše koraka u rutini nege lica je prevaziđeno

Prošlo je vreme kada nam je trebalo 10,15 preparata da bi naša rutina nege lica bila kompletna. Na tržištu se pojavljuju sve višenamenskih krema koje „odrađuju posao“. Tako da se sada broj proizvoda sveo na 3 ili 4. Sve što vam je potrebno je proizvod za čišćenje lica, dnevna krema, serum i SPF.

Iz istih razloga su izbačeni proizvodi sa samo jednim sastojkom koji su se smatrali da imaju jači efekat. Nove tehnologije su pronašle način da kombinuju više korisnih sastojaka u jednom proizvodu.

Preterani piling

Piling je neko vreme bio br.1, korak u rutini nege koji se nikako nije smeo preskočiti. Preparati za piling sadržali su grube sastojke koji su osim mrtvih ćelija uklanjale i bitne ćelije kože. Piling ostaje i dalje kao rutina nege, ali u nekoj blažoj varijanti.

Luksuzni proizvodi

Mnogi skupi proizvodi za negu kože proizvode se na istom mestu sa potpuno istim sastojcima. Razlika je bila što je luksuzni kozmetički proizvod sadržao sastojke poput „kavijara, puževe sluzi i sl “ i time sebi dizao cenu. Cena koju plaćamo za luksuznu negu kože je češće vođena troškovima pakovanja i marketinga nego što je vođena formulom, prenosi Wannabemagazin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.