U trendu

Ovih 11 simptoma pokazuje da vam je organizam – ZATROVAN

U slučaju da vam je organizam prepun otrovnih supstanci iz vode ili vazduha, ako ste preterali sa unosom hrane, pića i cigareta ili ste dugo koristili određene lekove, telo će početi da reaguje na način koji baš i nije prijatan.

Ukoliko se u poslednje vreme prekomerno znojite i vruće vam je bez nekog objašnjivog razloga, moguće je da telo pokušava da izbaci otrove pregrevanjem i znojenjem. Ovakve simptome, ne bi trebalo ignorisati da vam se zdravlje ne bi pogoršalo, već se potrudite da očistite organizam od toksina.

To možete uraditii na više načina, od izbacivanja štetne hrane i pića iz jelovnika na neko vreme, do pojačanog unosa vode, svežeg voća i povrća, ali i primene probiotika uz konsultaciju sa lekarom.

Fizička aktivnost je takođe korisna zbog bolje cirkulacije i dodatnog podsticanja izbacivanja neželjenih supstanci iz organizma.

Telo koristi različite načine da nam stavi do znanja da nam je potrebno čišćenje.

Nesanica
Nesanica se često povezuje sa problemima sa jetrom i znak je da je organizmu potrebna detoksikacija. Ukoliko imate problem sa spavanjem, počnite da čistite telo od nagomilanih otrova iz svega onoga što unosite u sebe, bilo kroz usta, bilo kroz kožu u obliku raznih krema, losiona, parfema i drugih preparata.

Hroničan umor
Normalno je da se tokom dana, posebno radnog, čovek ponekad oseća umorno. Ali, ako ne uspeva da se odmori uz sve napore, čak i nakon jutarnjeg buđenja, umor postaje hroničan i tad nešto nije u redu. Postoji mogućnost da je organizam pretrpan toksičnim supstancama.

Problemi sa kilogramima
Ako pokušavate da izgubite kilograme upornim vežbanjem i pravilnom ishranom, a rezultata nema, veoma je moguće da se radi o prezasićenosti tela otrovnim supstancama. Kao i kod stalnog umora, i u ovom slučaju toksini mogu ometati pravilan hormonalni rad.

Nakupljanje sala u predelu stomaka
Nakupljanje neželjenih, štetnih supstanci u organizmu može da dovede do stvaranja masnog tkiva u predelu stomaka. U tom slučaju potrebna vam je detoksikacija koju možete da sprovedete uz konsultaciju sa stručnjacima različitih grana medicine.

Imate zadah
U tom slučaju, čak i uz pravilnu oralnu higijenu loš zadah i dalje postoji. To je znak da nešto u organizmu ne funkcioniše kako treba. Može biti povezano sa sistemom organa za varenje, ali i ukazivati na to da se jetra bori kako bi očistila telo od otrova.

Česte glavobolje
Ukoliko vas često boli glava, moguće je da vas telo upozorava na preveliku količinu nagomilanih otrova. Prisustvo toksina u organizmu jedan je od najčešćih uzroka glavobolje.

Zatvor
Problemi sa crevima i zatvor mogu da prouzrokuju želučane tegobe, glavobolje, bolove i osećaj umora. To se događa i u slučaju ako je organizam prezasićen toksinima jer tada ne može adekvatno da vari hranu koja ulazi u telo pa se čitav organizam muči.

Smetaju vam mirisi
Ako intenzivno reagujete na mirise poput parfema, moguće je da vam telo poručuje da ste postali preterano osetljivi na hemikalije. To je znak da je otrova u telu previše i vaš organizam ne želi dodatne količine. Neki od znakova osetljivosti na mirise su mučnina i glavobolja pošto udahnete sitne čestice veštačkih mirisa.

Bolovi u mišićima
Toksini nepovoljno utiču na mišiće i zglobove, pa ako niste vežbali ili nekako drugačije se fizički opteretili, a bole vas mišići, to može biti znak da telu treba čišćenje od otrova.

Problemi sa kožom
Konstantan problem sa aknama je takođe jasan pokazatelj da je telo preopterećeno toksinima koji u njega dolaze putem hrane ili iz proizvoda za negu kože. Na prisustvo toksina u organizmu mogu ukazati i pojava osipa, ekcema ili psorijaze.

(N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.