U trendu

Petominutni ritual za sjajnu dugu kosu: Biće vam žao što to ranije niste znali

Lepota nije samo u očima posmatrača, već i u pažljivo biranim ritualima nege koje uključujemo u svakodnevnicu. Među ovim ritualima je jedan jedan jedan jednostavan, ali izuzetno efikasan postupak koji može da promeni izgled i zdravlje vaše kose za samo pet minuta dnevno.

To je ritual podizanja kose za dugu, sjajnu kosu. Reč je o masaži skalpa, drevnoj tehnici koja ne zahteva skupe proizvode ili posete specijalistima.

Prednosti masaže vlasišta za sjajnu dugu kosu

Masaža skalpa nije samo opuštajuća; to je terapeutska praksa koja ima nekoliko važnih prednosti za zdravlje kose i vlasišta. Prvo, stimuliše protok krvi do folikula dlake, što može povećati rast kose i poboljšati kvalitet kose. Redovna masaža takođe pomaže da se prirodna ulja kože glave difuzuju, što dovodi do hidriranije, manje lomljive kose i sjaja koji je teško zanemariti.

Pored toga, masaža vlasišta može smanjiti napetost i stres, koji su uobičajeni uzroci problema sa kosom kao što je gubitak kose. Oslobađanjem napetosti mišića oko vlasišta i vrata, masaža omogućava telu da se bolje nosi sa stresom, čime se sprečavaju neki od negativnih efekata koje može imati na kosu.

Zašto masirati kožu glave?

Ključ zdrave, snažne kose leži u zdravom skalpu. Masaža vlasišta je kao snabdevanje folikulima kose hranljivim materijama. Ne samo da stimuliše cirkulaciju, koja ‘hrani’ folikule dlake kiseonikom i hranljivim materijama, već i uklanja mrtve ćelije kože i stimuliše regeneraciju ćelija. Ovo čini kosu jačom od korena nagore, smanjujući mogućnost lomljenja i gubitka kose.

Kako napraviti masažu glave

Počnite u udobnom položaju, sedeći ili stojeći. Koristite jastučiće prstiju (ne nokte!) i nežno pritisnite kožu glave kružnim pokretima. Počnite od čela i polako se pomerajte prema potiljku, a zatim nadole prema vratu. Obavezno masirajte celu kožu glave da biste obezbedili ravnomernu stimulaciju.

Za dodatnu korist, možete uključiti eterična ulja poput lavande, ruzmarina ili peperminta, koja su poznata po svojim pozitivnim efektima na rast kose. Dodajte nekoliko kapi na vrhove prstiju pre masaže ili u osnovno ulje kao što je kokosovo ulje za intenzivniji tretman.

Najbolje od svega, masaža glave ne traje dugo. Dovoljno je samo pet minuta dnevno da primetite razliku u zdravlju i izgledu vaše kose. Ovo je ritual koji možete lako da uključite u svoju jutarnju ili večernju rutinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.